Конкурс „Драгојло Дудић“

ХВАЛА ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ У КОРИСТ СРБИЈЕ

Овим речима је, говорећи на свечаности у Београду, министар Зоран Ђорђевић оценио рад руководства и чланова наше многољудне антифашистичке организације.

Свечаним уручивањем награда и похвала, у дворани Народне скупштине Србије у Београду, окончан је 47. наградни књижевно-историографски конкурс Фондације ”Драгојло Дудић” чији је оснивач СУБНОР Србије.

У препуној дворани, коју су испунили поштоваоци добре књижевне речи и истините историје, надахнуто су говорили председник Фондације књижевник и публициста Милош Јевтић и академик др Миодраг Игњатовић о добитницима који су стваралачки следили пут слободе и непобедивости нашег народа – што је, иначе, и основни мотив дуговечног познатог и признатог конкурса Фондације ”Драгојло Дудић”, народног трибуна, српског домаћина, писца, ратника кад се чувао сопствени дом и далеко од отаџбине, борца балканских, Великог и Другог светског рата, где је постао, на ослобођеној територији, први председник Народног ослободилачког одбора Србије.

То је, по садашњим критеријумима, председник Народне скупштине Србије, па се и због тога биста Драгојла Дудића налази у фоајеу скупштинског дома у Улици краља Милана у Београду.

На скупу је говорио и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић, потврђујући углед и значај организације у нашој земљи и свету. Посебно додељивање Сретењског ордена којим је Председник Републике одликовао СУБНОР за седам деценија постојања и очување традиције слободарства и антифашизма.

Учесницима се обратио и министар у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић честитајући добитницима награда на конкурсу ”Драгојло Дудић”, али и подвукао значај СУБНОР-а у нашем друштву, потврдио подршку највишег руководства државе и Владе, захваливши СУБНОР-у који и у најтежим данима делатностима доприноси стабилности и напретку Србије која то препознаје, цени и зна да поштује.

Добитницаима су награде и похвале уручили Душан Чукић и Милош Јевтић, а програм је водила позната ТВ новинарка Ирена Јовановић.