САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816552Укупно посета:
  • 2553943Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ХВАЛА ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ У КОРИСТ СРБИЈЕ

Овим речима је, говорећи на свечаности у Београду, министар Зоран Ђорђевић оценио рад руководства и чланова наше многољудне антифашистичке организације.

Свечаним уручивањем награда и похвала, у дворани Народне скупштине Србије у Београду, окончан је 47. наградни књижевно-историографски конкурс Фондације ”Драгојло Дудић” чији је оснивач СУБНОР Србије.

У препуној дворани, коју су испунили поштоваоци добре књижевне речи и истините историје, надахнуто су говорили председник Фондације књижевник и публициста Милош Јевтић и академик др Миодраг Игњатовић о добитницима који су стваралачки следили пут слободе и непобедивости нашег народа – што је, иначе, и основни мотив дуговечног познатог и признатог конкурса Фондације ”Драгојло Дудић”, народног трибуна, српског домаћина, писца, ратника кад се чувао сопствени дом и далеко од отаџбине, борца балканских, Великог и Другог светског рата, где је постао, на ослобођеној територији, први председник Народног ослободилачког одбора Србије.

То је, по садашњим критеријумима, председник Народне скупштине Србије, па се и због тога биста Драгојла Дудића налази у фоајеу скупштинског дома у Улици краља Милана у Београду.

На скупу је говорио и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић, потврђујући углед и значај организације у нашој земљи и свету. Посебно додељивање Сретењског ордена којим је Председник Републике одликовао СУБНОР за седам деценија постојања и очување традиције слободарства и антифашизма.

Учесницима се обратио и министар у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић честитајући добитницима награда на конкурсу ”Драгојло Дудић”, али и подвукао значај СУБНОР-а у нашем друштву, потврдио подршку највишег руководства државе и Владе, захваливши СУБНОР-у који и у најтежим данима делатностима доприноси стабилности и напретку Србије која то препознаје, цени и зна да поштује.

Добитницаима су награде и похвале уручили Душан Чукић и Милош Јевтић, а програм је водила позната ТВ новинарка Ирена Јовановић.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
21°
Ведро
06:2518:36 CEST
НедПонУто
min 13°C
23/14°C
17/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.