Контакти

САРАДЊА  СА  УКРАЈИНОМ

Борачке организације индустријски богате Украјине, која се са преко 46 милиона становника распрострла на 603 хиљаде квадратних километара у централној Европи, желе да обнове и прошире сарадњу са СУБНОР-ом Србије.

Предлог је прихваћен са одобравањем и разумевањем и у интересу заједничке борбе за даље приближавање свих антифашиста у свету и посебно бораца из истог строја у биткама против хитлеровских и других завојевачких снага током Другог светског рата.

Договор је постигнут између представника три украјинског удружења и делегације наше организације са председником Републичког одбора проф.др Миодрагом Зечевићем и чланом Председништва Душаном Чукићем.

У делегацији из Кијева били су председник Украјинске организације бораца и антифашиста Виталиј Качановски, председник Украјинског удружења жртава нацизма Маркијан Демидов, председник  Општеукрајинског удружења ветерана Володимир Гименвук и начелник службе социјалне заштите у Државној служби ветерана и инвалида Украјине Јуриј Бубленко.

Сусрет је одржан у Подгорици приликом заједничког учешћа на Петом конгресу СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе. Иначе, сарадња са колегама и пријатељима из Украјине је постојала и раније, али је сада обновљена и проширена на разне врсте контаката и према програму који ће бити накнадно утврђен према потребама и блискости тема од заједничког интереса.