САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816128Укупно посета:
  • 2551315Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

САРАДЊА  СА  УКРАЈИНОМ

Борачке организације индустријски богате Украјине, која се са преко 46 милиона становника распрострла на 603 хиљаде квадратних километара у централној Европи, желе да обнове и прошире сарадњу са СУБНОР-ом Србије.

Предлог је прихваћен са одобравањем и разумевањем и у интересу заједничке борбе за даље приближавање свих антифашиста у свету и посебно бораца из истог строја у биткама против хитлеровских и других завојевачких снага током Другог светског рата.

Договор је постигнут између представника три украјинског удружења и делегације наше организације са председником Републичког одбора проф.др Миодрагом Зечевићем и чланом Председништва Душаном Чукићем.

У делегацији из Кијева били су председник Украјинске организације бораца и антифашиста Виталиј Качановски, председник Украјинског удружења жртава нацизма Маркијан Демидов, председник  Општеукрајинског удружења ветерана Володимир Гименвук и начелник службе социјалне заштите у Државној служби ветерана и инвалида Украјине Јуриј Бубленко.

Сусрет је одржан у Подгорици приликом заједничког учешћа на Петом конгресу СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе. Иначе, сарадња са колегама и пријатељима из Украјине је постојала и раније, али је сада обновљена и проширена на разне врсте контаката и према програму који ће бити накнадно утврђен према потребама и блискости тема од заједничког интереса.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
16°
Углавном облачно
06:2018:43 CEST
СреЧетПет
18/8°C
18/6°C
19/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.