Крагујевац: НАСТАВАК ПРИЈАТЕЉСТВА

Савез бораца Загорја об Сави (саставни део Савеза бораца Словеније), иначе дугогодишњи пријатељи Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца, у оквиру октобарских свечаности, обишао је ових дана Крагујевац и задржао се у срдачном разговору са својим домаћинима, Клубом акцијаша и волонтера Крагујевца и ГО СУБНОР-ом Крагујевца.

У оквиру посете обишли су Спомен парк, музеј и у Шумарицама положили венац на споменик V3  посвећен стрељаним ђацима и професорима.

Представници СУБНОР-а Шумадије и Крагујевца поздрављајући госте изразили су задовољство посетом пријатеља из Словеније, захваљујући им што у оквиру својих активности никада не заборављају Крагујевац и Србију која им је током Другог светског рата била уточиште и када су делили добро и зло са њеним житељима после прогона из Словеније од стране немачких фашиста 1941. године.

Гости из Словеније захвалили су се на топлом пријему наглашавајући да се свуда у свету људи препознају по антифашистичким и патриотским традицијама, да је пријатељство српског и словеначког народа нераскидиво и неуништиво, а сви они који су као акцијаши градили земљу, знају које су праве вредности.

У оквиру свог путовања, делегација је обишла Кућу цвећа и положила венац на гроб друга Тита.