Крагујевац: ВЕРОВАЊЕ У СУБНОР

СУБНОР Србије је од оснивања па до данашњих дана био и остао бастион антифашизма, патриотизма и хуманизма. Народ му је одувек веровао и поред покушаја ревизије историјске истине и искривљавања стварних догађаја.

Александар Блануша, председник Апелационог суда  Крагујевца, учесник ратова 1991-1999. године посетио је СУБНОР са жељом да се учлани у исти и да свој допринос у његовом раду износећи да је СУБНОР Србије препознатљив по својим убеђењима, очувању Отаџбине и неговању патриотских традиција. Са задовољством је попунио приступницу и изразио захвалност овој институцији која баштини највеће људске вредности и која од свог настанка брани Отаџбину.

За свој допринос СУБНОР Србије на челу са председником, генералом Видосавом Ковачевићем, уручио му је захвалницу за допринос у очувању тековина антифашистичке борбе Србије.

Сви присутни чланови Председништва поздравили су поступак председника Апелационог суда новопридошлог члана СУБНОР-а, Александра Блануше. Ово је још један доказ да СУБНОР Крагујевца и Шумадије наставља светле традиције антифашистичке борбе.