Крагујевац: ЗЛОЧИНИ НАТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ

Снаге НАТО алијансе предвођене Америком, Немачком и Великом Британијом, 24.марта 1999.године, без објаве рата кренуле су у бесомучно бомбардовање Савезне Републике Југославије. Тога дана у 20,35 сати прве бомбе погодиле су касарну „Милан Благојевић“ у Крагујевцу и разрушиле акумулаторску станицу и радионицу за оправку радара. Већ 25.марта у селу Чумић (засеок Мијаиловића)оборена је ракета НАТО-а од стране Војске Југославије. Силници НАТО бомбардовали су Заводе Црвена застава“, касарну „Војводе Радомир Путник“ у центру Крагујевца, пошту на Аеродрому, околна села…

Поводом годишњице НАТО агресије на спомен обележје „Успење“ на коме су уписана имена свих јунака Отаџбине из Крагујевца погинулих од 1991-1999. Године, положени су венци, одата пошта и одржано опело. У организацији комеморативног скупа СУБНОР-а Крагујевца венце су положиле делегације Војске Србије, Скупштине града Крагујевца, СУБНОР-а Крагујевца, Шумадије и Кнића, Покрет социјалиста Српска браћа удружења РВИ и ППБ,Удружења РМВИ и чланови породица погинулих.

Са овог скупа послата је јасна порука да Крагујевац и Шумадија чувају успомену и сећају се свих палих за слободу и одбрану Отаџбине, као и да ћемо увек бити спремни да је бранимо од свих насртаја ма од кога и са које стране долазили.

Годишњица НАТО агресије обележена је и у Рачи, Тополи, Лапову и Баточини.