СУБНОР Крушевац: ПОСЕТА ЦЕНТРУ АБХО

У складу са Планом сарадње Министарства одбране и Војске Србије са удружењима у 2023. години, делегација СУБНОР Србије – Градски одбор Крушевац је са делегацијом Градског одбора резервних војних старешина Крушевац, посетила јединствену јединицу Војске Србије – Центар атомско биолошко хемијске одбране у касарни „Цар Лазар“ у гарнизону Крушевац.

Домаћин активности, Команда Центра АБХО, је након упознавања присутних лица два братска удружења са организацијом, наменом и мисијом Центра и до сада реализованим задацима у оквиру међународне војне сарадње, организовала обилазак кабинета, тренажера и радиолошко-хемијско-биолошке лабораторије, где су приказана нова специјална средства и опрема АБХО која се од недавно налазе у наоружању јединица АБХО. Пажњу гостију су привукли бројни и разноврсни наставни и спортски капацитети који су на располагању припадницима како Војске Србије тако и припадницима бројних страних армија у време док се налазе на стручном оспособљавању у Центру. У последњих 10 година обуку у Центру похађали су официри и подофицири из више од 90 земаља света.

Након завршеног обиласка, Команда Центра АБХО је као добар домаћин и приредила за госте традиционални ручак – војнички пасуљ.

Делегацију СУБНОР-a Крушевац предводио је председник Градског одбора и координатор за Расински округ, господин Бојан Томић са сарадницима.