ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ БУГАРСКЕ СУБНОР-у ЛАЋАРАК

У радној посети СУБНОР-у Месне заједнице Лаћарак 30. марта 2023. године боравила је делагација Амбасаде Републике Бугарске у Србији коју је предводио Помоћник изасланика Министарства одбране Републике Бугарске у Србији мајор Пламен Димитров. Сврха посете је била упознавање са радом СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак као и договори око наставка и продубљивања даље сарадње.

У пратњи Дејана Уметића заменика председника СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак посетили су Месну заједницу Лаћарак и обавили разговор са Секретаром савета Месне заједнице Лаћарак госпођом Гордaном Брљак. Тема састанка је била неговање Културе сећања на територији Срема као и улога Месне заједнице Лаћарак и СУБНОР-а Лаћарак у спровођењу даљих активности.

Потом су Лаћарци презентовали представницима Амбасаде слободан простор који је предвиђен за музејску поставку „Војни музеј Срема“. Такође посетили су и Споменик палим борцима и жртвама фашистичког терора 1941-1945 у центру Лаћарка, као и остала спомен обележја која се налазе у центру села. Посета Лаћарку је завршена састанком са члановима СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак и обиласком радова на уређењу Спомен собе „Лаћарак у борби“ коју финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања путем конкурса.

У Сремској Митровици је делегација водила разговор са историчарима који су сарадници СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак, тема разговора је била активно укључивање СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак у програме и пројекте које спроводи Амбасада Републике Бугарске у Србији, као и о могућношћу успостављања сарадње за Војним Архивом и Музејом Бугарске.

Након посете СУБНОР-у Месне заједнице Лаћарак договорено је да ће присутни достави закључке и информације са одржаног састанка Амбасади Републике Бугарске.

СУБНОР Месне заједнице Лаћарак