БОРЦИМА СА СЛАВУЈЕВЦА ОДАТА ПОЧАСТ

У општини Прешево – атару села Славујевац, испод падине објеката Мали и Велики Орљак на месту где су 30. марта 1999, године за отаџбину, живот дали припадници 78.моторизоване бригаде Војске Југославије потпуковник Сима Ивошевић и војни обвезник Батица Пауновић одата је почаст погинулима. Венце и цвеће на споменик погинулима положиле су делегације: Војске Србије – на челу са бригадним генералом Новицом Петровићем, Делегација СУБНОР-а Града Врања, коју је предводио председник Секције бораца ратова 1991. до 2002. године Зоран Николић потпуковник у пензији; Делегација СУБНОР-а Општине Прешево коју је предводио секретар Ненад Станковић; делегацију наставника Основне Школе Рељан, и чланови породица погинулих бораца.

Присутни на овом скупу били су јединствени у томе да никада нећемо заборавити погинуле саборце. Они су своје животе уградили у темеље наше отаџбине и успомену на њих вечно ћемо чувати јер су они то и заслужили“. Почаст је одао и почасни вод Војске Србије, а опело је одржао војни свештеник.

Имена и фотографије свих погинулих у НАТО агресији истакнути су: У Спомен соби касарне „ Првог пешадијског пука Књаза Милоша Великог у Врању, у Клубу бораца СУБНОР-а Града Врања „Историја за незаборав“, и на монументалном споменику, подигнутом у центру Врања, на коме се, поред њихових имена, налазе укупно 95 имена погинулих у НАТО агресији. Врање ће успомену на њихове жртве трајно чувати.

СУБНОР Града Врања, ће као и до сада, бити уз чланове породица погинулих ратника и гајити културу сећања на све погинуле борце у ослободилачким и одбрамбеним ратовима.

30. марта. 2023.