САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863092Укупно посета:
  • 2654204Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

СУБНОР СРБИЈЕ ПРВОБОРАЦ МИРА

Од 29. новембра до 1. децембра одржаће се Конгрес Међународне федерације антифашиста у Ређо Емилији (Италија). На овом антифашистичком скупу, који ће сачињавати представници држава из целе Европе, учествоваће и СУБНОР Србије, који је, иначе, један од оснивача ове еминентне организације која се бори за мир, добре односе, сарадњу, разумевање народа на равноправној основи и против звецкања оружјем.

ФИР, чије је седиште у Берлину, упутио је многобројном чланству писмо у ком означава три основне поруке рада: “Никад више рат”, “Никад поново фашизам” и “Очување сећања!”.

У писму се поред осталог наводи:

Ратови уз европско учешће воде се у разним деловима света. ФИР, као УН “Амбасадор мира”, залаже се за мирна решења конфликата и ангажује се заједно са СУБНОР-ом Србије као својим чланом за конструктивна решења у региону, привржена међународним уговорима.

У резолуцији Европског парламента од 19. септембра, извршена је отворена историјска ревизија Другог светског рата и улоге снага антихитлеровске коалиције у разбијању фашистичког варварства што је свакако знак утицаја крајње деснице. Такве тврдње су повезане са актуелним  нападима на сећања и очување споменика у разним деловима Европе. Зато ће Конгрес дискутовати о томе како се можемо супротставити развијању екстремне деснице.

Укључивање данашњих генерација у наставак антифашистичког рада је велики задатак свих чланица ФИР-а. То подразумева ширење истине о Другом светском рату, заштиту места сећања, ширење антифашизма у корист међународног разумевања и као препреке свим рушиоцима спокојног развоја слободних народа – каже се у поруци Међународне федерације антифашиста са седиштем у Берлину, чији је агилни и цењени члан СУБНОР Србије.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.