МИНИСТАР ВУЧЕВИЋ И ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА СА КОЈИМА ВОЈСКА САРАЂУЈЕ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић одржали су данас у свечаној сали Дома Гарде на Топчидеру састанак са представницима удружења са којима Војска Србије остварује сарадњу.

Представници удружења која негују слободарске вредности и војничке традиције информисани су о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у земљи и региону, те најзначајнијим активностима и правцима даљег развоја система одбране.

Министар Вучевић поздравио је присутне у име председника Републике и врховног команданта и Владе Републике Србије.

Част ми је и понос што сам данас са вама и у прилици да разговарамо и трасирамо правце како би требало да организујемо и дефинишемо сарадњу у периоду који је пред нама – рекао је министар Вучевић.

Министар одбране је у свом обраћању говорио о политичкој и безбедносној ситуацији у земљи и региону. Он је посебно подвукао потребу за јединством када је реч о виталним државним интересима.

Министарство одбране и Војска Србије, истакао је начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, велику пажњу поклањају сарадњи са свим организацијама чији су програмски циљеви и пројектне активности усмерени ка очувању слободарских, патриотских вредности, војних традиција и војничког позива, као и на развоју и афирмацији дисциплина које своју примену имају у војсци.

Представници удружења такође су имали прилику да министру Вучевићу и генералу Мојсиловићу пренесу своја виђења и ставове у погледу будуће сарадње, али и о питањима од значаја за одбрану земље.

Војска Србије реализује пројекте од обостраног интереса са 37 удружења, савеза удружења, асоцијација, клубова и других облика организовања која окупљају више од сто хиљада грађана Републике Србије. Сарадња се огледа кроз обележавање годишњица значајних историјских догађаја и личности, организовање стручних скупова, трибина, скупштина, округлих столова и конференција.

10.11.2022