У ПРОКУПЉУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Пред спомеником Гвозденом пуку, пред којим се поклањамо заслужнима за слободу и херојство, обележен је Дан примирја у Првом светском рату.

Химну је отпевао хор музичке школе „Корнелије Станковић“ у Прокупљу.

Затим се приступило церемонији полагања венаца. Венце су положили представници Војске Србије, представници борачких и других удружења и представници градске управе Прокупља.

Присутнима се обратио заменик градоначелника Прокупља Мирослав Антовић, осврћући се на херојску и достојанствену историју српског народа у ратовима од 1912. до 1918. године. Он је истакао важност сећања на жртве рата, које чувамо као светињу и не смемо да заборавимо.

Родољубивим стиховима, догађај су уприличили чланови Књижевне омладине Прокупља, које је припремила председница КОП-а Ивана Ђурковић.

Анђелија Јеремић говорила је стихове Радована Митровића „Србија“, а Александар Вукићевић стихове познате песме „Нико нема што Србин имаде“, Владе Микића и Радомира Перчевића.

Хор је извео и песму „Востани Сербие“ и тиме је завршено обележавање Дана примирја у Првом светском рату. Програм је водила Ивана Ђурковић.