САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 800933Укупно посета:
  • 2523888Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

БРАНИЛИ СМО СЛОБОДУ И НЕЗАВИСНОСТ

Бранили смо слободу и независност које су нам, у мучком бомбардовању читавих 78 дана пре две деценије приредиле такозване цивилизоване и демократске државе окупљене у НАТО алијанси и предвођене Америком, хтели да одузму систематским уништавањем комплетне инфраструктуре и убијањем становништва.

Ово је једнодушно закључено на међународној конференцији уз учешће, поред домаћих говорника, око 200 угледних гостију из преко 50 држава из разних делова планете, који су брутални ваздушни напад на тадашњу СР Југославију, углавном оријентисан на погром Србије, окарактерисали и у завршном документну као беспризоран пример геноцидног насиља над једном независном државом и народом без објаве рата и одлуке Савета безбедности Уједињених нација. Али под лажним изговором да то чине из хуманитарних разлога како би наводно спасили шиптарски живаљ у јужној српској покрајини Косово и Метохија од тобоже прекомерне употребе силе према одметницима које су, иначе, америчке власти ставили на званичну потерницу као терористе опасне по шири део света.

Праву намеру ”забринутих” САД и челника НАТО открили су сами актери наједном се заоденувши у кабаницу џелата, нарочито кад су због економских интереса да би приграбили енергетске изворе и отворили војне базе и на Балкану који су одувек посматрали као монету за поткусуривање сопствених себичних потреба, у Рамбујеу крај Париза на скупу о миру који нису дозволили ни да се одржи али уз ”високо подигнуту лествицу Србији” – како је тада без устручавања говорила Мадленка Олбрајтова – договарајући се са овк јуришником Тачијем који је ”испливао” на површину и, по договору са менторима, изгурао дотадашњег главног каквог таквог преговарача Ругову.

Наша држава није могла да прихвати ултиматум по којем бисмо уступили слободу и независност војној команди НАТО, договори без договора су вештачки пропали и алијанса је кренула у дивљачки пир.

На два дана одржаној међународној конференцији, у великој дворани Дома војске у Београду, у име Владе Републике Србије говорио је министар Зоран Ђорђевић подсећајући да се о злочину над нама до доласка власти коју предводи, најпре као премијер и сада Председник Републике Александар Вучић, није смело јавно ни говорити. А неопходно је да се пуна истина чује и због нових генерација и човечанства уопште како се таква трагедија не би циклично понављала широм света другим државама и угрожавали други народи на начин како је, без повода и са измишљеним разлозима, безочно драстично нападнута Србија.

У истом тону је излагао председник Савезне владе СР Југославије у току агресије, др Момир Булатовић, предочавајући атмосферу у којој су западни уцењивачи на све начине ”ишли ка страшном бомбардовању” не зазирући ни једног тренутка од последица по нападнуте.

Међу многим говорницима запажен је и потпредседник Државне думе Русије Пјотр Толстој, који је пренео и садашње огорчење званичне Москве бескрупулозним уништавањем Србије, после исто тако смишљеног у западним круговима разбијања Југославије, па потом натовског ”крсташког рата” у осталим деловима света.

Допринос расветљавању ондашње, а и садашње ситуације кад се у јужној српској покрајини под менторством ствара албанска држава без државе и мирно гледа на протеривање Срба и свакодневни терор и дозвољава стварање оружаних снага које ”вежбају” са регуларном војском из суседне Албаније, дали су и остали многобројни угледни говорници. Међу њима и валдике Српске православне цркве Иринеј бачки и Амфилохије црногорско-приморски.

Међународну конференцију су, коју је у улози модератора успешно водио ранији министар спољних послова СР Југославије Живадин Јовановић, организовали СУБНОР Србије, Београдски форум за свет равноправних, Клуб генерала и адмирала Србије и Друштво српских домаћина.

Учесници си одали пошту и положили венце на Споменик деци у парку Ташмајдан и обелиск ”Вечни пламен” на обали Дунава, у Парку пријатељства на Новом Београду.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
15°
Sunny
05:4119:31 CEST
MonTueWed
23/8°C
16/11°C
23/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.