САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849081Укупно посета:
  • 2631708Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

МОРАМО БИТИ ДОСТОЈНИ ПРЕДАКА

Парастосом и полагањем цвећа на споменик ослободиоцима из Великог рата, изложбом докумената и фотографија из Великог рата у галерији Дома културе и свечаном академијом Крајинци обележили су сто година ослобођења у Првом светском рату.

У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у организацији Музеја Крајине, Историјског архива и СУБНОР-а Неготин отворена је изложба под називом „Стогодишњица ослобођења Неготина и Крајине у Великом рату“. На изложби су представљене фотографије и документа које описују почетак, ток и завршетак Првог светског рата, са посебним акцентом на 13.пешадијски пук „Хајдук Вељко“ и догађаје везане за ослобађање Неготина.

На свечаној академији посвећеној Дану ослобођења Неготина у Првом светском рату у сали Дома културе, након химне „Боже правде“, честитајући празник Владимир Величковић председник општине Неготин поручио је: Наша обавеза је да чувамо успомену на наше ослободиоце и да будемо достојни њихове успомене.

Вођени чашћу и храброшћу наших предака које су саставни део нашег бића, у 21-ом веку, окренути будућности, не смемо дозволити да будемо обезхрабрени јер то није у нашем генетском коду.

На важне историјске тренутке страдања које је доживео наш народ у великом рату подсетио је Ненад Војиновић директор Историјског архива Неготин.

Наступили су и рецитатори Неготинске гимназије, етно група „Мариника“, вокална грпа „Ајдуци“, квартет „Мокрањац“ и инструменталисти Давид Сурдановић, Никола Болановић, Лука Николић и Хор средње уметничке школе „Стеван Мокрањац.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.