САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 854971Укупно посета:
  • 2640796Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НИКО НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ ЗЛОЧИН

Поводом 21. октобра, 77. година од масовног стрељања у Крагујевцу које су починили немачки фашисти и њихове слуге, традиционално, крај споменика стрељаним ђацима, професорима и цивилима у Шумарицама, одржан је молебан и потом комеморативна манифестација – Велики школски час.

На хумку стрељаних ђака положени венци које су прво традиционално положили ученици Прве крагујевачке гимназије, у име Владе Србије министарка Славица Ђукић Дејановић, представници Скупштине града Крагујевца, амбасада Палестине, Русије, Белорусије, Словачке, Израела, Немачке, Француске, Чешке, СУБНОР-а Србије делегација са потпредседником проф. Жељком Зиројевићем, пуковником Зораном Јаковљевићем и дипл. инж. Спасојем Влаховићем.

У троделном драмском тексту изведена је поема „Нисам крив што сам жив“ аутора Ђорђа Милосављевића а 21. октобар је тачка која повезује 1941, 1991 и 2001. годину.

У јутарњим сатима одата је пошта херојима и борцима НОР-а на Спомен гробницу хероја. Венце су положиле делегације Скупштине града, СУБНОР-а Србије, Шумадије, Крагујевца, Раче, Тополе, Адашеваца, Куршумлије, Шида, Аранђеловца, Свилајнца, Краљева, СПС-а, Завичајног удружења „Ибарски Колашин“ и „Комови“ као и чланови породица погинулих бораца НОР-а.

Председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић поред великих обавеза и контаката са представницима власти и присуства у Шумарицама, одржао је састанак са представницима СУБНОР-а Шумадије, Поморавског, Рашког и Топличког округа, Адашеваца, Шида, Краљева и Сокобање, где је говорио о активностима које је СУБНОР Србије спровео у претходном периоду као и задацима који предстоје. Масовни скуп је једнодушно поздравио рад председника Чукића и Председништва у спровођењу задатака.

По први пут су медији Шумадије и Крагујевца посветили значајно место СУБНОР-у Србије, Шумадије и Крагујевца у активностима многољудне државотворне антифашистичке организације која прима заслужена признања за успешне резултате у нашој држави и на међународној сцени.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.