САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849506Укупно посета:
  • 2632273Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

СЛАВЉЕ СЛОБОДЕ И ЖИВОТА

СУБНОР Новог Сада свечаном академијом “Корацима победника”, уз богат уметнички програм, обележио је Дан ослобођења града од фашизма у Другом светском рату.

Свечаности су присуствовали представници Војске Србије, града Новог Сада, Резервних војних старешина, те многобројни посленици из области културе, науке, уметности, привреде, политике и информисања.

Свечану академију отворио је председник СУБНОР-а града Новог Сада, Милан Вукелић, који је истакао: „Нови Сад обележава Дан ослобођења од фашизма, те нечовечанске немани која је претила да гвозденом чизмом прекрије читав слободољубиви свет и човечанство утопи у најгори облик одсуства сваког хуманизма и човекољубља. Отпор фашизму у нашој земљи био је свакако један од највеличанственијих у Европи и целом свету. Сећајући се палих жртава и бораца за слободу, ми им не одајемо само дужну почаст, већ и славимо слободу и живот коју су нам својом борбом подарили“. 

Скупу се обратио и Здравко Јелушић, председник Скупштине Новог Сада: ”Славимо више него значајан датум у историји овог града. То је дан када је коначно извојевана победа против фашизма. Са свим ранама и под рушевинама које су злочинци урадили. Наш задатак је да лекције научене у прошлости пренесемо на будућа покољења”.

Председник Покрајинског одбора СУБНОР-а Војводине, Светомир Атанацковић, поводом 70 година постојања СУБНОР-а Србије, уручио је признања појединцима и колективима за неговање слободарских и антифашистичких традиција.

Културно-уметнички програм обогатили су хор гимназије “Јован Јовановић Змај”, драмски уметници Српског народног позоришта, ученици Основне школе “Коста Трифковић”, Музичке школе “Исидор Бајић” и “Јосиф Маринковић” из Зрењанина, уметнички колектив “Петар Драпшин” и млада песникиња Исидора Бобић.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.