Нови Сад

СУБНОР ГРАДА НОВОГ САДА НА МЕТИ ВАНДАЛА

У, за многе најдужој, ноћи која је иза нас после покушаја демолирања и паљења Градске куће у Новом Саду на мети вандала нашле су се просторије СУБНОР-а града Новог Сада. Срећом избегнута је већа штета и спречено је евентуално демолирање и паљење наших просторија.

СУБНОР града Новог Сада као нестраначко удружење разуме да постоје различити политички ставови и конфротације у друштву око важних питања од широког друштвеног значаја, да свако има свој политички став и уверење, али смо уверени да оно не може бити манифестовано на начин који угрожава живота грађана, јавну и приватну имовину.

 

СУБНОР града Новог Сада осуђује покушаје злоупотребе грађанских протеста с циљем да прерасту у ескалацију насиља и доведу до трагичних последица. Свесни смо тешке ситуације у којој се наше друштво налази, повећаних тензија због актуелне пандемије и економске ситуације, али смо уверени да насиље није решење.

СУБНОР града Новог Сада апелује на све стране да смање тензије, спрече губитке људских живота и уништавање јавне и приватне имовине.

СУБНОР града Новог Сада осуђује покушаје злоупотребе грађанских протеста с циљем да прерасту у ескалацију насиља.