САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 815772Укупно посета:
  • 2550648Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

СМОТРА ЈЕДИНСТВА И СНАГЕ

Главни град Покрајине Војводине, поносити Нови Сад, свечано и како доликује слободарима прославио је Дан ослобођења од фашистичког окупатора у Другом светском рату.

Одржано је више посећених пригодних манифестација, у којима су учествовали и многобројни чланови СУБНОР-а, а посебно импресивно било је на Дунавском кеју где је одржана смотра јединства и снаге – приказ спремности Војске Републике Србије.

Бурно поздрављени и у присуству највиших функционера наше државе, учествовало је у дефилеу 700 припадника оружаних снага и са више од двадесет ваздухоплова, толико бродова и преко четрдесет нових и модернизованих средстава ратне технике.

Током фашистичке четворогодишње окупације Нови Сад је доживео стравичан терор и разарања. Остао је без трећине становништва, више од 5.000 је убијено у самом граду и на стратиштима широм Европе, а преко 20 хиљада протерано.

Многи житељи војвођанског центра су се одазвали позиву слободара и од првих дана Другог светског рата прикључили партизанским одредима у борби са фашистичким снагама немачког Вермахта и казненим армадама окупаторског режима мађарских хортијеваца.

Свечаности поводом Дана ослобођења пре 72 године, кад су победничке јединице Народноослободилачке партизанске војске и Црвене армије у незауставивом протеривању фашиста ушле у Нови Сад, протекле су у јасној поруци да наш мирољубиви патриотски народ никад никоме не жели да се обнове зла и тражи заустављање у зачетку ретроградних неонацистичких порива било где да се појављују. Томе циљу се придружује и многољудна организација СУБНОР-а Србије.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
27°
Сунчано
06:1818:47 CEST
ПонУтоСре
29/14°C
30/14°C
17/7°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.