САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 844358Укупно посета:
  • 2620887Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗЛО НЕ СМЕ ДА СЕ ОБНОВИ

Милиони људи су страдали у разним периодима од фашистичких насилника и то зло, нарочито кад и сада неонацисти дижу главу на европском и другом тлу, не сме никоме и нигде да се обнови.

Ово је закључено у Београду, на ширем скупу у оквиру заседања Међународног комитета прогнаника, избеглица и жртава фашизма и нацизма, под председништвом професорке Ивице Жнидаршић из Словеније. Организација је поверена агилном Удружењу логораша ”Јасеновац”, које је, иначе, један од многобројних колективних чланова СУБНОР-а Србије.

Учесници београдског окупљања су претходно одали пошту страдалницима на стратишту из Другог светског рата у Јајинцима подно Авале, а учествовали су и на комеморативним свечаностима у крагујевачким Шумарицама и поклонили се сенима преко три хиљаде недужних жртава, међу њима и више стотина ђака истераних из школских клупа, које су немачки фашисти масакрирали, у знак одмазде, октобарских дана 1941.

На седници Међународног комитета су говорили, у име Удружења ”Јасеновац”, Славко Милановић и Милинко Чекић. А посебно државни секретар у Министарству за рад, социјална и борачка питања Драган Поповић, који је нагласио да Влада Републике Србије даје пуну подршку активностима усмереним на ширење антифашизма и поштује традиционалне ветеранске организације.

У поздравном обраћању, председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић нагласио је значај удруживања која спречавају фалсификовање истине о многобројним жртвама и доказима из сурове прошлости захваљујући морбидним фашистима спречавају повампирене неонацисте да прљају садашњост и угрожавају генерације у будућности.

Због тога је и борачка организација наше државе чврст ослонац и ”Јасеновчанима”, интернирницима и свим људима добре воље који не заборављају погубне дане у многим ратовима, са чврстом жељом да се хушкачи осујете и у примисли, без обзира на то што су више него покушаји очигледни и упорни у разним деловима планете, да војни огањ превлада човечански дијалог у име мира и разумевања.

Међународни комитет је усвојио декларацију која у склопу добрих намера тражи од лидера држава и Уједињених нација да победи разум и ратне трубе утихну.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.