САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850536Укупно посета:
  • 2634024Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ЈОШ БОЉЕ И УСПЕШНИЈЕ

Организација СУБНОР-а Србије, која по општој оцени постиже значајне резултате у заштити свог чланства и утицају на друштвена кретања у држави, може у наредном периоду да буде још боља и успешнија.

О овоме је расправљано и приликом закључне дебате у радној групи коју је Председништво СУБНОР-а основало са циљем да приреди и предложи нови статут организације.

Верзија статута је завршена и о њему ће се најпре изјашњавати Председништво, а потом Републички одбор и Скупштина.

Иначе, СУБНОР је основан 1947.године ради развијања и неговања традиција НОБ и обезбеђивања социјалне сигурности бораца и ратних војних инвалида и њихових породица. У међувремену се организација ширила, а посебно је приступио велики број младих после агресије снага НАТО на Србију 1999.године.

СУБНОР је и онивач Светске федерације бивших бораца ФМАК и Савеза бораца антифашистичких покрета Балкана, а члан је Међународне федерације бораца и антифашиста ФИР.

Широм Србије развијена је мрежа, у којој већ сада, као сигурно највећа и најраспрострањенија невладина и нестраначка организација, окупља преко сто хиљада чланова, представља снагу за уважавање. У чланство су ушли и многобројни симпатизери и потомци и поштоваоци.

Оријентација СУБНОР-а заснована је на антифашизму и поштовању славне традиције партизанских бораца и народноослободилачке војске током Другог светског рата, чије тековине подржавају и уважавају и многа друга удружења и друштва која су у међувремену постали колективни чланови ове борачке организације.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Нови статут

  • pedjaza каже:

    Dosadašnje iskustvo, rezultati rada, broj članova i medjunarodno priznanje koje uživa, svakako su svrstali SUBNOR u ubedljivo najuspešnjiu nevladinu organizaciju na ovim prostorima, iz oblasti negovanja tradicija NOR-a i antifašističke borbe.
    Stoga očekujem da će novi Statut doprineti još boljem kvalitetu rada, uz osavremenjavanje organizacije i povećanje efikasnosti delovanja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.