САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864208Укупно посета:
  • 2656005Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СТВАРНО: А ВЕТАР НОСИ…

Пише: Душан Чукић

Читавих дванаест година после назови демократских досовских промена многобројна субноровска породица сатеривана је, без повода и разлога, у ћошак и силом прописа укључена у небитан склоп наводних сличних удружења којима ни по којем потезу није било стало до наше отаџбине и опстанка у тешким међународним условима.

А СУБНОР Србије увек је био државотворна, народноослободилачка, патриотска, антифашистичка организација чији се рад и у најтежим условима препознавао на нашим просторима и у свету.

Реваншистички досовски потези могли су се слободно тумачити, како је то недавно премијерка Ана Брнабић истина другим поводом рекла, као борба фашизма и антифашизма. А победник се зна. Од 2012. године СУБНОР Србије је, захваљујући упорном, плодном раду, поново препознат и признат у нашој државној и међународној заједници. Председник Републике Србије одликовао је СУБНОР Сретењским орденом за седам деценија деловања, патриотизам, очување антифашизма и ширења угледа наше отаџбине. Велико признање СУБНОР-у је доделила и Међународна федерација антифашиста са седиштем у Берлину, али све то није довољно подземним играчима да муте воду и фалсификовањем истине о Другом светском рату упорно нападају СУБНОР као разложног противника рушитеља разних врста. Такви се служе чак и ТВ серијама на РТС, па некадашњи пилот из партизанских филмова, онај Бајић, угурава глумца са тобожњим орденом да сваки час изговара „морам на седницу у СУБНОР“ и шверцовани доњи веш жели да препрода преко чланова те часне организације која, ето, јавном сервису и конфекцијском произвођачу забаве служи за исмејавање. На страну то што су „главни јунаци“ серије, све сами муљатори и хохштаплери, избеглице са Косова и Метохије из Гњилана, и као најцрње лопуже под будним оком београдске полиције.

Подмукле су то игре и део настојања мрзитеља којима свачији добар рад није по вољи уколико се не уклапа у њихову идеолошку матрицу и жељу да на власт дођу силом, мимо избора и воље огромне већине народа.

Таква прича је одавно позната и како рече поменути синеаста „пси лају, а ветар носи“.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.