САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 844384Укупно посета:
  • 2620916Укупно прегледа:
  • 6Тренутно посетилаца:

ЈЕДИНСТВЕНИ ДО ЦИЉА

Покрајински одбор СУБНОР-а АП Војводине одржао је своју 7. седницу, на којој су поред чланова одбора, присуствовали и председници градских и општинских одбора СУБНОР-а у Војводини. Седници су такође присуствовали заменик председника СУБНОР-а Србије генерал Видосав Ковачевић и члан Републичког одбора Зоран Јаковљевић.

Председник ПО СУБНОР-а АП Војводине Светомир Атанацковић, отворио је рад седнице на којој су доминирала питања о обележавању јулских свечаности, припреми за обележавање јубиларне 75. годишњице ослобођења Србије од фашизма као и План и програм рада Покрајинског одбора СУБНОР-а до краја године.

Заменик Председника СУБНОР-а Србије генерал Ковачевић, поздравио је присутне у име председника Душана Чукића и одао им признање, што упркос тешким условима успешно чувају и негују културу сећања на нашу славну антифашистичку и партизанску прошлост. Уједно је нагласио да СУБНОР Србије сада лакше носи барјак антифашизма и слободарства јер имамо пуну подршку Председника Србије који је прошле године СУБНОР Србије одликовао Сретњским орденом поводом 70 година постојања, подршку Владе Србије, нашег ресорног Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајинске Владе Војводине као и све већи број локалних самоуправа, што се показало на обележавању 75.годшњице ослобођења јужне Србије у Врању и западне Србије у Ваљеву пре неколико дана.

Велика заслуга за то припада и нашем председнику Душану Чукићу који је својим личним ауторитетом и неуморним радом успео да поврати углед СУБНОР-а Србије.

Заменик председника уједно је све присутне упознао о току и детаљима јавне расправе о новом Закону о борачкој и инвалидској заштити који би ускоро требао бити разматран на седници Владе и усвојен у Скупштини Србије а у којем је, за нас најважнији став да ће СУБНОР Србије бити организација од посебног друштвеног значаја.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.