САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871260Укупно посета:
  • 2667284Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ОТАЏБИНО, МИ ТЕ ВОЛИМО!

Пише: Душан ЧУКИЋ

Са разних страна, на жалост и срамоту, јављају се без позива и призива разноразни рушитељи који би, у име демократије на свој начин, претумбали ову нашу отаџбину и у корист заједничке штете отворили широм врата менторима којима продају веру за вечеру.

Утркују се разнородни изђикали историчари и наводни интелектуалци, упали у такозвани „београдски круг двојке“ ниоткуда, да грде и оптужују све што је раније било и приклањају се наметнутом окривљавању Србије за сва зла протеклог и текућег вакта. Верујући да ће на тај начин, подилазећи овејаним потпаљивачима фитиља на балканском „бурету барута“, добити улазницу за пир на туђ рачун. А то што неки такви „наши“ чине свакодневно и у турнусима већ годинама не виде сопствену слику у огледалу и није им стало што ни у једној земљи света, не само у окружењу, самоокривљавање нема већинску подршку у народним масама које, зна се где, на изборима, не купују „рог за свећу“.

Диван пример јединства, националног поноса, љубави према отаџбини показали су Срби на Косову и Метохији гласајући за будућност у миру и под окриљем матице која је, увек и свугде, исто што и мајка.

До суза су сваког родољуба довели и одбојкашки репрезентативци, успевши се на врх европског спорта, кад су раздрагано у ТВ камере запевали једним гласом: „Србијо, ми те волимо“.

Таквих примера све је више и нема сумње да већински народ у Србији срцем љуби своју отаџбину, која и кад је роптала није губила своју децу. Јединство је, као и увек, гаранција за будућност.

Они који су научили ту лекцију из историје не страхују, а респектабилни СУБНОР Србије са многољудним чланством зна како да се одупре сваком покушају рушитеља.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.