ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем венаца и одавањем почасти на Гробљу ослободилаца Београда обележен је 9. мај – Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

Венце су положили председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, представници Града Београда, испред СУБНОР-а Србије председник генерал-мајор Видосав Ковачевић и члан председништва пуковник пилот Зоран Јаковљевић а у име Секције Прве пролетерске ударне бригаде Олга Стоиљковић, представници дипломатског кора, многобројна удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије, грађани.

Цвеће су положили и на Споменик вечна ватра на којем пише: „Нико није заборављен, ништа није заборављено“, као и на Споменик црвеноармејцу у истом спомен-комплексу.

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић положила је венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали поводом 9. маја – Дана победе над фашизмом.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводио је, у име Владе Републике Србије, државну церемонију полагања венаца и одавања почасти на Споменик совјетским ратним ветеранима на Авали, погинулим у авионској несрећи 1964. године.

Поред државног секретара венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, СУБНОР-а Србије, председник генерал-мајор Видосав Ковачевић и члан председништва пуковник пилот Зоран Јаковљевић, представници амбасада и многобројна удружења.

Организатор церемоније је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, положио је данас на Новом гробљу у Београду венце на споменике првим антифашистичким министрима унутрашњих послова Александру Леки Ранковићу и Слободану Пенезићу Крцуну, саопштио је данас МУП.

У Београду од Вуковог споменика до Гробља ослободилаца Београда, организована је шетња „Бесмртног пука“ у организацији Амбасаде Русије у Србији.

Грађани, међу којима су амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, министар Ненад Поповић, директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић, окупили су се ко Вуковог споменика а затим су у шетњу кренули Рузвелтовом улицом до Гробља ослободиоца Београда.