ОБЕЛЕЖЕНА 31.ГОДИШЊИЦА ОД СМРТИ НАРОДНОГ ХЕРОЈА МИЛАНА ТЕПИЋА

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић предводио је данас државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 31. годишњице од смрти мајора Милана Тепића. Он је том приликом поручио да су људи као што су били мајор Тепић и војник Стојадин Мирковић уткали своје животе у темеље наше отаџбине, били одани војничкој заклетви до последњег даха и да смо им дужни да градимо и јачамо Србију сваког дана, како би све будуће генерације и Мирковића и Тепића и свих других породица у овој земљи живеле у миру и благостању.

„Данас смо се окупили да одамо пошту човеку који се својом храброшћу и оданошћу уписао у вечност и постао симбол војника, старешине до последњег даха. Милан Тепић био је супруг, отац, официр за пример. Човек који је, заједно са Стојадином Мирковићем, без размишљања дао оно највредније што је имао – свој живот, жртвовао га свесно, за наш народ, за отаџбину. „Једном људи дају реч, она остане или се погази. Ја сам дао реч да ћу бранити ову земљу, ако јој буде тешко“, речи су којима се уписао у вечност, у вековну историју српских витезова, јунака чији је осећај за исправно увек био непогрешив“ – рекао је министар Стефановић.

Подсетио је и да ће Милан Тепић у историји остати упамћен и као последњи народни херој некадашње Југославије.  

У оквиру церемоније, којој је присуствовао и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор, венце су положили и чланови породице Тепић, делегација Министарства одбране и Војске Србије предвођена бригадним генералом Сашом Петровићем, затим заменица градоначелника Београда Весна Видовић, представници СУБНОР-а Србије, Београда и Савског венца, Олга Стојиљковић и Раде Обрадовић, делегације Клуба генерала и адмирала, испед Удружења 6. Личке дивизије Марија Обрадовић и Мирко Бошњак, Удружења бораца рата од 1990. године, као и колеге и пријатељи Милана Тепића.