Општи захтев

ВРАТИТЕ ИМЕНА УЛИЦА!

Окружни одбор Шумадије, спроводећи закључке Републичког одбора СУБНОР-а Србије, упутио је општинским одборима на својој територији предлог да органима власти упуте захтев да врате имена улица.

„Еуфоријом тзв. петооктобарских промена 2000 године нова власт је, између осталог, одмах почела са променом назива улица које су носила имена истакнутих народних трибуна и револуционара.

Тако су измењене улице које су носила имена др Михајла Илића, Милана Благојевића-Шпанца, Милана Илића-Чиче, Душана Петровића-Шанета, Даринке Радовић, Софије Ристић и других.

Одмах су додељени називи улица са именом ђенерала Милана Недића (у Аранђеловцу), трг ђенерала Драже (у Лапову), заправо оних који су током Другог светског рата сарађивали са немачким фашистима и које држава није рехабилитовала.

Како се ове године обележава седамдесет година од ослобођења Шумадије од окупатора и њихових слугу, то ће општински одбори СУБНОР-а одмах покренути иницијативу за враћање имена улица хероја у својим општинама.

На тај начин се исправља вишедецениска неправда која је нанета палим борцима за слободу и част српског народа“ – стоји у захтеву Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије.