Оснић (Бољевац): БОРЦИ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ

У славу борцу, војнику ЈНА Траиловић Саши, родом из села Оснић, рођеном 15.09.1973.године који је погинуо у одбрани земље 16. априла 1992. године у Горњим Колибама код Босанског Брода, подигнуто је спомен обележје.

Поводом годишњице његове погибије на спомен плочу у родном селу Оснић, после 31-е године, по први пут делегација СУБНОР-а Бољевaц, МЗ Оснић и чланова његове породице, положени су венци. У име СУБНОР-а Србије и председника, генерала Ковачевића, присуствовао је потпредседник, академик, пук. проф Жељко В. Зиројевић који је истакао да ниједан борац, који је дао живот за част отаџбине у ратовима 1990-1999. године неће и не сме бити заборављен. На скупу је било речи о подизању спомен обележја погинулом Милорадовић Бори из села Оснић, који је погинуо 1999. године на територији Косова и Метохије као припадник Војске Југославије.

Породица Траиловић (сестра Слађана и сестрић Душан) изразили су захвалност СУБНОР-у за сећање на Сашу истакавши да су дирнути чином представника СУБНОР-а Србије и Општинског одбора Бољевца као и органа локалне самоуправе, који не заборављају све борце.

У СУБНОР-у Бољевца Медаља борца уручена је истакнутом члану наше организације Вукоти Раденовићу, а захвалница Удружењу пензионера Бољевац. На састанку је било речи о још већој активности на јачању борачке организације и предстојећим активностима.