ПОМЕН НИКАДА ПРЕЖАЉЕНИМ САБОРЦИМА

Удружење ветерана посебних јединица полиције, иначе, колективни члан СУБНОР-а Србије и Независни синдикат полиције сваке године организују помен страдалим саборцима  у неком од њихових родних места. Овог Видовдана за место помена погинулим колегама изабрали су Бољевац, родно место борца Радована Главинића, по чијем имену централни градски, сада спомен парк, носи име.

После одслуженог парастоса у цркви Светог Илије је у Бољевцу, положени су венци у спомен парку. Из београдске организације ветерана ПЈП присуствовао је потпредседник удружења Петар Јовановић, члан удружења Милан Мирковић, а у име генерал–мајора Видосава Ковачевића председника СУБНОР-а Србије, његов секретар Станислав Рескушић.

Скупу се обратио потпуковник Младен Шипка, један од ратних команданата јединица ПЈП, нагласивши како су специјалне јединице полиције часно обављале своје ратне задатке. Ниједан њихов припадник није огрешио своју душу током сукоба са косовским терористима. Они су само вршили своју дужност заштите суверенитета, тариторијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије.

Потпуковник Шипка подсетио је присутне на Видовдан, дан који нас прати од древне историјске Косовске битке до  атентата на Франца Фердинанда у Сарајеву, када се српски народ сукобио са највећим империјама тога доба, Отоманском и Аустроугарском. Српски народ војнички; нити је изгубио Косовску битку нити Први светски рат. Српски војник увек је излазио као победник, но друго је питање шта се договарало и договорило за преговарачкиим столовима.

Удружење ветерана посебних јединица полиције, мада постоји само девет, година много је учинило за породице својих палих другова. Иако веома скромних новчаних средстава њихова солидарност и лично пријатељство могу бити узор свима нама.

Потом је све присутне, у згради општине Бољевац, примио председик општине др Небојша Марјановић, који је у веома емотивном тону нагласио да поред менаџерских послова које сваки председник мора да води он и његови сарадници увек ће наћи места за оваква окупљања у спомен, 38 у борби за Србију, палих припадника ПЈП. Он је у згради Општине дао једну просторију Удружењу како би имали где да се окупљају и раде и изразио спремност на сваку помоћ која би Удружењу била потребна

Удружење Ветерана ПЈП има три признања: „Златну косовку споменицу која се додељује постхумно и уручује породицама погинулих“, „Сребрну косовку споменицу“ која се уручује рањеним борцима, те недавно установљена Споменица ПЈП. Oва признања додељена су заслужним појединцима.