Поводом наставка снимања серије РТС

ПЕЧАТ И ПОТПИС ЗА ЛАЖ

Такозвани јавни сервис грађана Србије и дуговечно присутног Александра Тијанића, уже познатих под именом РТС и по непрестаној кукњави како нема довољно новца од харача званог обавезна претплата, настављају да снимају – о томе смо свакодневно затрпани информацијама у медијима – мамутску и скупоцену серију у обради и извођењу породице свезналице Радоша Бајића.

Недавно је из Бајићевог клана обнародован крунски аргумент да на крају сваке странице сценарија „Равна гора“ стоје печат и потпис Института за савремену историју, што треба да значи да је то, наводно, историјска истина, потврда како је у питању доказ да је само тако и никако другачије било.

Кад се не би знало да је установа из Београда под поменутим именом, у ствари, филијала СПО и да су јој идеолошки, политички и финансијски ментори Дана и Вук Драшковић, онда бисмо могли и да се замислимо над причом коју ће нам о Србији у Другом светском рату сервирати накнадни филмски и остали експерти. Оваква научна мисао и истина су, међутим, одавно испричана улична наклапања потомака и поштовалаца појединачне српске издаје и сарадника фашистичких окупатора.

Није, онда, чудно што су за 20.октобар ове године вероватно ти исти „потомци и поштоваоци“ звали Београђане на црквено окупљање и парастос жртвама крвавог комунистичког терора и, како су рекли, такозваног ослобођења за дан кад је нашим главним градом, после више од четири године бруталне окупације нацистичке Хитлеровске армаде, уз садејство покорних квислинга, завиорила поносна застава слободе захваљујући партизанским јединицама и Народноослободилачкој војсци и Црвеној армији.

Имајући у виду све оно што раде и што су урадили наводни стручњаци за савремена збивања, посебно везана за Други светски рат и искључиво једини и јединствени антифашистички покрет који је без зазора прихваћен у заједеничкој савезничкој борби, часна историја народа Србије од 1941. до 1945. не може се фалсификовати.  И још мање преуређивати по идеолошкој ћуди разноразних политиканата и шићарџија. То је и Србији, а свакако и светској јавности, већ одавно јасно.

 

                                                                         Републички одбор СУБНОР Србије