САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 870879Укупно посета:
 • 2666614Укупно прегледа:
 • 2Тренутно посетилаца:

ЈОШ  ЈЕДАН  ФАЛСИФИКАТ!

Пред вама је, уважени читаоци портала СУБНОР-а, оригинални приказ  медијског јавног сервиса Србије (РТС) о реаговању Републичког одбора СУБНОР-а Србије поводом наставка снимања телевизијске серије под именом ”Равна гора”.

РТС је наше саопштење објавио на свом сајту 25.октобра, а уз то и неколико коментара својих читалаца и, вероватно, гледалаца.

Право је сваке редакције, дакако, да одлучује шта ће и колико да публикује, не мешамо се, према томе, у уобичајено признавану уређивачку слободу, али морамо, као Информативна служба СУБНОР-а, да скренемо свеколикој јавности пажњу на начин како се још једном, по ко зна који пут, у Србији фалсификује истина и то још у медију који упорно тврди да је ”право сваког грађанина да све зна” ваљда и због тога што је РТС издржавана захваљујући наметнутој месечној претплати и осталим благодетима.

Не можемо, наиме, да верујемо да су уредници у РТС, па и сам њихов директор, толико професионално неуки да из саопштења СУБНОР-а Србије, које су из тобожње објективности хтели да пренесу, избаце баш кључне констатације о начину како се код нас, у Београду, свесно користе народним буџетом издашно финансиране званично научне установе, као што је Институт за савремену историју, да би се силом на срамоту доказала њихова ревидирано нашминкана истина у прилог снимања мамутске серије која ће још више унети раздор и посејати нову лаж о измишљеном садејству квинслиншких групација са широким, јединим и јединственим, партизанским и народноослободилачким покретом заједно са антифашистичком победничком савезничком коалицијом у Другом светском рату.

Наша опажања, о томе шта стоји иза славодобитног аргумента манифактуре глумца Бајића да на свакој страници сценарија за серију ”Равна гора” чуче као камен станац печат и параф поменутог Института, свесно је прекрижило уредништво РТС да би, фалсификујући речи СУБНОР-а, дало некакав, макар и на такав фабриковани начин, допунски алиби за снимање које је, без утемељености чињеницама које читава планета поштује, оправдала мегаломанско трошење новца и онако ојађеног народа доведеног до просјачког штапа.

На овом порталу имате, уважени читаоци, оригинално реаговање Републичког одбора СУБНОР-а Србије, али га још једном преносимо да бисте могли да упоредите са оним што је објавила Радио телевизија Србије.

Погледајте шта је ваше право да о свему будете обавештени.

И о томе како то РТС упорно ради. У чијем интересу и због чега?

Једно реаговање на Тако то ради РТС

 • Lune каже:

  “nece to biti samo na ekranu, ekran ima i vizuelne pratece efekte na terenu”
  ………………………………………………………………………………………………….
  RAVNA GORA – Iako je zvanično okupljanje ravnogoraca zbog izbora odloženo za 17. maj, proteklog vikenda je na Ravnoj gori bilo preko hiljadu ravnogoraca iz svih, kako kažu četnici, srpskih zemalja. Ipak, najsvečanije je bilo u taboru Pokreta srpskih četnika pod komandom vojvode Rada Čubrila, gde je, pored velikog broja pripadnika ovog pokreta, bilo i dvadesetak Kozaka iz Sibira pod komandom atamana Sergeja Kuzglova Rodmana.
  Pored toga što su došli da se poklone senima Dragoslava – Draže Mihajlovića i da odaju poštu svim četnicima, kozački ataman je prilikom boravka na Ravnoj gori promovisao vojvodu Rada Čubrila u kozačkog atamana, i to po drevnom kozačkom običaju. Razlog za odavanje ovako visokog priznanje četničkom vojvodi Radu Čubrilu, po izjavama njegovih saboraca, ali i Kozaka koji su se pod komandom Čubrila borili u okolini Knina, leži u njegovoj dokazanoj hrabrosti u borbama i zbog njegove istrajnosti u odbrani pravoslavlja, što je, inače, i jedan od glavnih ciljeva sibirskih Kozaka.
  Prema kozačkom običaju, svi Kozaci koji prisustvuju dodeli zvanja atamana, ali samo muškarci, zajedno sa onim ko prima zvanje stanu u krug i veoma je važno da iza njihovih leđa nema nikog jer se veruje da jedino tako novi ataman neće imati nekog ko će mu raditi iza leđa. Kozaci su redom ispili po votku i pojeli po parče hleba, nakon čega je kozački jeromonah održao molitvu za zdravlje i postojanost novog atamana. Posle toga kozački ataman je svom snagom korbačem udario preko leđa novog vođe i predao mu bič kojim ga je šibao, kao simbol vlasti, snage i čestitosti. Tako je četnički vojvoda Rade Čubrilo dobio novu titulu. Ataman je vođa jednog odreda kozaka, a često ga nazivaju i kozački harambaša.
  – Udaranjem, i to baš žestokim, simbolično se sa biča prenosi britkost i snaga na novog atamana. Za mene je promovisanje u kozačkog atamana i primanje biča kao simbola kozačkog vođe velika čast i obaveza, da opravdam poverenje koje su mi ukazala naša braća Kozaci, moji saborci sa ratišta širom Kninske Krajine. Danas su oni bili naši gosti na Ravnoj gori, nakon čega odlaze na Kosovo i Metohiju, a već je dogovoreno da jedna grupa srpskih četnika uzvrati posetu Kozacima u Sibiru – istakao je srpsko-ruski ataman Rade Čubrilo.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.