САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869966Укупно посета:
  • 2665114Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

Девиза РТС: „Ваше право да знате све“ – изузев истине

РТС непрекидно избегава истину обавештавајући јавност да се СУБНОР противи снимању серије о „Равној гори“, што је пуна злоупотреба истине. Нисмо против снимања серије. Не мешамо се у уметничку слободу стварања, која је крајње злоупотребљена. Ми смо само против да РТС  насилно отетом претплатом ту уметничку слободу самопрокламованих стваралаца плаћа нашим новцем. Нека они то раде на слободном тржишту, као свуда у свету, и снимају што им год падне на памет, али да потврду не траже у народном  џепу. Одавно  смо се о томе  изјаснили, као и о ономе што ћемо ускоро учинити ако се настави финансирање серије средствима (нашим) РТС, док се не обустави њено финансирање и врате РТС добијена  народна средства.  СУБНОР се неће мешати у слободно уметничко стварање па макар то била и серија „Равна гора“, или већ присутна идеја о серији „Окупација Београда 20.октобра 1944. године“.

СУБНОР жели да обавести јавност, што РТС стално изоставља из нашег реаговања, ко су Бајићеви и Тијанићеви историчари, шта је Институт за савремену историју Србије, који су кључни носиоци „историјске истине о НОБ и ослободилачкој антифашистичкој борби народа у окупираној Србији“ и каква је веза Института са СПО. Опште је познато да су челници СПО идејни, политички и финансијски ментори те установе. Срамота је за српску историјску науку што је угледна институција постала експозитура минорне партије.  Њихова истина је давно испричана улична прича потомака и поштовалаца српских сарадника са фашистичким окупаторима у напору да рехабилитују њихово дело и учињене ратне злочине против свог народа. О томе смо хтели и желели да обавестимо јавност, што РТС  полемишући са нама избегава. Од бројних листова, у кампањи рехабилитације српске сарадње са фашистичким окупаторима, истиче се „Блиц“, као верни помагач тог наума.

Свакодневно се на РТС појављују његови гласоговорници који објашњавају наводно неуком народу како је европски захтев да се јавном сервису морају обезбедити потребна средства, али без утицаја на трошење и на програм те медијске установе. Те две „ситнице“ препушптају се вољи клана и његовој интересној, идеолошкој и политичкој потреби и вољи. Светогрђе је утицати на програм оних који финансирају ту установу и контролисати слободу трошења средстава.

Не знамо, бар СУБНОР, да такав јавни сервис постоји у Европи. Можда то Тијанићи и Бајићи знају, али неће да нам кажу. А дотле ће та установа може бити прћија оних који је у свом личном интересу узурпирају позицију и лију крокодилске сузе да све то раде у општенародном и друштвеном интересу, само су несхваћени од неразумног српског плебса.

Председништво СУБНОР-а Србије

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.