Председништво

СВЕ СПРЕМНО ЗА СКУПШТИНУ

Изборна скупштина СУБНОР-а Србије одржаће се, како је већ најављено, у Београду 28.јуна.

Председништво је, на седници којом је председавао проф. др Миодраг Зечевић, констатовало да су припреме завршене и све је спремно да се делегати окупе у старом здању Дома војске покрај Трга Републике у главном граду Србије.

Скупштина ће расправљати, поред осталог, о прошлом раду организације, као и о изменама статутарних докумената, донети програм делатности у наредне четири године и изабрати ново руководство.

Портал СУБНОР објавиће наредних дана најважније детаље из материјала спремних за изборну скупштину борачке организације.

На седници Председништва је расправљано и о питањима везаним за свакодневне активности.

Усвојена је информација о посети делегације СУБНОР-а Републици Српској и присуству на централној прослави поводом седам деценија легендарне битке на Сутјесци.

Делегација, коју је предводио проф. др Миодраг Зечевић, састала се у Београду са секретаром Савета за националну безбедност Руске Федерације Николајем Патрушевим, који је на почетку званичне посете Србије тражио  разговор са председником и представницима СУБНОР-а.

Састанак је протекао у пријатељској атмосфери и са пуно разумевања о питањима за које су обе стране заинтересоване. Портал СУБНОР-а је објавио опширан извештај о овом изузетно значајном и у ширим размерама догађају, али су тзв. централни београдски медији о томе, по обичају, остали неми.

Председништво је на седници информисано и о сусрету са делегацијом Удружења ратних војних инвалида Словеније, као и о нашем учешћу на међународном скупу у Стохолму о безбедности у свету, чији је организатор била Светска федерација ветерана.

Председништво је, такође, расправљало и о предстојећим јулским свечаностима и обележавању на славним местима из Другог светског рата. У том склопу су будући скупови на Космају, у Бојчинској шуми крај Сурчина, у историјској Белој Цркви, али и на Козари.