САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863093Укупно посета:
  • 2654205Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СВЕ СПРЕМНО ЗА СКУПШТИНУ

Изборна скупштина СУБНОР-а Србије одржаће се, како је већ најављено, у Београду 28.јуна.

Председништво је, на седници којом је председавао проф. др Миодраг Зечевић, констатовало да су припреме завршене и све је спремно да се делегати окупе у старом здању Дома војске покрај Трга Републике у главном граду Србије.

Скупштина ће расправљати, поред осталог, о прошлом раду организације, као и о изменама статутарних докумената, донети програм делатности у наредне четири године и изабрати ново руководство.

Портал СУБНОР објавиће наредних дана најважније детаље из материјала спремних за изборну скупштину борачке организације.

На седници Председништва је расправљано и о питањима везаним за свакодневне активности.

Усвојена је информација о посети делегације СУБНОР-а Републици Српској и присуству на централној прослави поводом седам деценија легендарне битке на Сутјесци.

Делегација, коју је предводио проф. др Миодраг Зечевић, састала се у Београду са секретаром Савета за националну безбедност Руске Федерације Николајем Патрушевим, који је на почетку званичне посете Србије тражио  разговор са председником и представницима СУБНОР-а.

Састанак је протекао у пријатељској атмосфери и са пуно разумевања о питањима за које су обе стране заинтересоване. Портал СУБНОР-а је објавио опширан извештај о овом изузетно значајном и у ширим размерама догађају, али су тзв. централни београдски медији о томе, по обичају, остали неми.

Председништво је на седници информисано и о сусрету са делегацијом Удружења ратних војних инвалида Словеније, као и о нашем учешћу на међународном скупу у Стохолму о безбедности у свету, чији је организатор била Светска федерација ветерана.

Председништво је, такође, расправљало и о предстојећим јулским свечаностима и обележавању на славним местима из Другог светског рата. У том склопу су будући скупови на Космају, у Бојчинској шуми крај Сурчина, у историјској Белој Цркви, али и на Козари.

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Председништво

  • pedjaza каже:

    Bliži se kraj jednog uspešnog četvorogodišnjeg mandata Republičkog odbora SUBNOR-a Srbije. Bez ikakvog preterivanja, ovo je bio najuspešniji saziv rukovodstva ove ogranizacije posle 1990. godine, kada je SUBNOR, na žalost, izgubio mesto i ulogu u duštvu koje je do tada imao. Da SUBNOR nije organizacija koja se bavi obeležavanjem slavnih datuma iz NOR-a tek reda radi i ne postoji sebe radi, pokazale su brojne aktivnosti o kojima se moglo čitati na ovom portalu. Proces podmlađivanja kadrova, koji je nedavno započeo, trebalo bi još intenzivnije da se nastavi u predstojećem periodu, jer je to najbolja garancija uspešne budućnosti SUBNOR-a.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.