САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863299Укупно посета:
  • 2654530Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПУНОМ ПАРОМ У ТЕШКОМ ВРЕМЕНУ

Налазимо се скупа у тешком периоду, али је и то повод да се масовна и одговорна борачка организација још више ангажује и на доказаним антифашистичким принципима и богатој традицији допринесе у свакој средини.

Ово је констатовало Председништво СУБНОР-а Србије, на седници којој је у Београду руководио проф.др Миодраг Зечевић.

Извршни орган организације са преко 100.000 чланова расправљао је о тренутној ситуацији и сопственом учинку у прошлој години, а надлежне комисије су сачиниле и програме рада за 2014.која неће, по оштим оценама, бити ни мало лака. Коначан суд даће Републички одбор и Скупштина, а предходиће и заједнички састанак у Београду са председницима покрајинских, окружних и градских одбора да би свеобухватни програм био делотворан и по чланство и друштво у целини.

Пред СУБНОР-ом Србије стоје одговорни задаци на побољшању статуса чланства, враћању извесне и не мале имовине коју су на разне начине задњих година отели појединци и одређени државни органи, као и даљи потези да се на адектватан начин одговори многобројним затевима (углавном млађе генерације потомака старих бораца и симпатизера и поштовалаца антифашистичке борбе, као и разних организација које желе и хоће да се колективно учлане).

Изузетан и значајан задатак СУБНОР-а је у непоколебљивој даљој одбрани од ретроградних појава и фалсификата историје, што узима маха и поред тога што највиши функционери државе изјављују (на пример Председник Републике Томислав Николић на обележавању Дана сећања на жртве холокауста) да се у Србији неће дозволити ревизија историјске прошлости – Србија је поносна, рекао је према медијима, на антифашистичку борбу.

С тим у вези је на седници Председништва наглашено да у нашој земљи већ треба да почну припреме и за обележавање седамдесетогодишњице ослобођења и победе антифашистичке коалиције над нацистичком немачком армадом и њеним помагачима у Другом светском рату.

Председништво је на дневном реду имало и више питања везаних за текуће послове, а информисано је детаљно и о проблемима Специјалне болнице ”Бањица” у Сокобањи са предлозима управних и надзорних органа.

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Председништво

  • pedjaza каже:

    Predsedništvo SUBNOR-a ima razloga da bude zadovoljno ostvarenim rezultatima u 2013. godini, jer se uprkos izraženoj medijskoj blokadi i skromnim finasijkim sredstvima, SUBNOR u dobroj meri uspeo da realizuje ono što je bilo planirano.
    U okviru planniranih aktivnosti za ovu, 2014. godinu, posebno bih podvukao zadovoljstvo zbog jasno iztaženog stava za poboljšanjem statusa članstva, posebno mlađih (potomaka i poštovalava NOR-a i antifašizma), ali i kolektivnih, odnosno udruženja i organizacija koje bi zbog sličnosti programskih opredeljenja mogli da pristupe SUBNOR-u i da se time nastavi već ranije započeti proces objedinjavanja svih onih koji baštine i neguju vrednosti NOR-a i antifašističke borbe.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.