САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863216Укупно посета:
  • 2654389Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

САМО ОНИ КОЈИ НАС ПОШТУЈУ

Председништво СУБНОР-а Србије, на седници којом је председавао председник проф. др Миодраг Зечевић, одржало је седницу настављајући дебату о веома значајним активностима у овој години.

Тим поводом, са циљем да буду сумирани резултати, у марту ће бити сазвани Скупштина и Републички одбор, на којим ће се расправљати о извештајима о раду у прошлој години и у потпуности усвојити програми чији су делови већ у току спровођења.

Председништво је посебно указало на веома велики значај акције за враћање одузете имовине борачке организације. У свим срединама у Србији постоје, наиме, разни стамбени и слични објекти који су од постанка били власништво СУБНОР-а и временом и на чудне начине, углавном без законске покривености, одузимани и предавани у руке локалним властима или појединцима. С обзиром на то да СУБНОР Србије са преко 100.000 чланова, значи организација у целини, нема могућности да на прикладан начин (захваљујући пре свега властима које онемогућавају досадашње финансирање на законски одређен постојећи систем и посебно према репрезентативности) буде обезбеђена у овој години, од превасходне важности је да сваки облик од месног одбора па надаље схвати потребу да у својој средини покрене поступак за утврђивање имовине и враћања у посед.

СУБНОР Србије се одазвао јавном позиву надлежног Министарства да учествује на конкурсу за пројекте које би у овој години финансирала држава.

У питању су здравствена заштита и нега бораца, затим традиција, књижевни конкурс „Драгојло Дудић“, иначе веома разграната и неопходна међународна сарадња, као и званична гласила организације – лист „Борац“ и Портал СУБНОР на интернетској мрежи.

На седници је Председништво посебно расправљало и о тренутној друштвеној атмосфери, па с тим у вези и о предстојећим изборима.

Једногласно је усвојен став, потврђен и у уводном слову председника проф. др Миодрага Зечевића, да СУБНОР Србије као вишезначајна нестраначка организација бораца – чувара традиције НОБ и аутентичног антифашистичког покрета, неће посебно, као и досад, подржавати ни једну партијску изборну листу и због тога предлаже чланству да се опредељује по сопственој савести и наклоности према онима  који поштују и на делу доказују да признају опредељења и непрестану борбу за  квалитете којима је без остатка привржена борачка организација са преко 100.000 чланова.

СТАВ СУБНОР-а СРБИЈЕ О ИЗБОРИМА МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ НА ОВОМ ПОРТАЛУ.

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Председништво

  • pedjaza каже:

    Predsedništvo SUBNOR-a je i ovoga puta dokazalo da SUBNOR kao vrlo masovna, ali nestranačka i nepolitička organizacija, neće podržati ni jednu izbornu listu na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji. Takva odluka je potpuno ispravna i u skladu sa programskim opredeljenje SUBNOR-a, čiji prevashodni zadatak je negovanje tradicija NOR-a i drugih oslobodilačkih i odbrambenih ratova Srbije, antifašizma i pomoć bivšim borcima, ratnim i mirnodospkim vojnim invalidima, kao i članovima njihovih porodica.
    Imajući u vidu da u svom članstvu ima ljude različitih političkih i ideoloških opredeljenja, SUBNOR ne bi ni smeo dozvoliti da postane filijala, odnosno produžena ruka bilo koje političke partije, ali isto tako treba da sarađuje na ostvarivanju svojih programskih zadataka sa svim zaintersovanim politilčkim i nepolitičkim organizacijama, državnim i javnim institucijama, kao i organima države, pokrajna i jedinica lokalne samouprave. Takav način delovanja se već dugi niz godina potvrdio kao najpravilniji, pa stoga takvu tendneciju treba i nastaviti.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.