Председништво

САМО ОНИ КОЈИ НАС ПОШТУЈУ

Председништво СУБНОР-а Србије, на седници којом је председавао председник проф. др Миодраг Зечевић, одржало је седницу настављајући дебату о веома значајним активностима у овој години.

Тим поводом, са циљем да буду сумирани резултати, у марту ће бити сазвани Скупштина и Републички одбор, на којим ће се расправљати о извештајима о раду у прошлој години и у потпуности усвојити програми чији су делови већ у току спровођења.

Председништво је посебно указало на веома велики значај акције за враћање одузете имовине борачке организације. У свим срединама у Србији постоје, наиме, разни стамбени и слични објекти који су од постанка били власништво СУБНОР-а и временом и на чудне начине, углавном без законске покривености, одузимани и предавани у руке локалним властима или појединцима. С обзиром на то да СУБНОР Србије са преко 100.000 чланова, значи организација у целини, нема могућности да на прикладан начин (захваљујући пре свега властима које онемогућавају досадашње финансирање на законски одређен постојећи систем и посебно према репрезентативности) буде обезбеђена у овој години, од превасходне важности је да сваки облик од месног одбора па надаље схвати потребу да у својој средини покрене поступак за утврђивање имовине и враћања у посед.

СУБНОР Србије се одазвао јавном позиву надлежног Министарства да учествује на конкурсу за пројекте које би у овој години финансирала држава.

У питању су здравствена заштита и нега бораца, затим традиција, књижевни конкурс „Драгојло Дудић“, иначе веома разграната и неопходна међународна сарадња, као и званична гласила организације – лист „Борац“ и Портал СУБНОР на интернетској мрежи.

На седници је Председништво посебно расправљало и о тренутној друштвеној атмосфери, па с тим у вези и о предстојећим изборима.

Једногласно је усвојен став, потврђен и у уводном слову председника проф. др Миодрага Зечевића, да СУБНОР Србије као вишезначајна нестраначка организација бораца – чувара традиције НОБ и аутентичног антифашистичког покрета, неће посебно, као и досад, подржавати ни једну партијску изборну листу и због тога предлаже чланству да се опредељује по сопственој савести и наклоности према онима  који поштују и на делу доказују да признају опредељења и непрестану борбу за  квалитете којима је без остатка привржена борачка организација са преко 100.000 чланова.

СТАВ СУБНОР-а СРБИЈЕ О ИЗБОРИМА МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ НА ОВОМ ПОРТАЛУ.