Председништво

ПРОГРАМ ЗА 2013.

У Републичком одбору  увелико су одмакле припреме за састављање програмских обавеза и задатака у 2013.години.

О томе ће се посебно расправљати на седници Председништва заказаној за 24. децембар.

Председник Републичког одбора, проф.др Миодраг Зечевић, сазвао је Председништво и из позива дневног реда види се да ће се највише расправљати о Програму рада СУБНОР-а у следећем мандатном периоду, затим о припремама за измене и допуне Статута организације, а посебно ће бити речи о  извештајима комитета и радних тела.

У овој већ на измаку години борачка организација наше државе имала је низ запажених резултата и признања видних у разним срединама. СУБНОР је и омасовљен новим члановима из редова симпатизера, поштовалаца и потомака активних учесника НОБ и НОП и широког фронта антифашиста који је све бројнији и у Србији и у свету с обзиром на честе појаве реваншизма и историјског прекрајања истине о Другом светском рату и оживљавањем неонацизма.

СУБНОР је ове године активно обележавао све значајне датуме из славне партизанске борбе и био активни учесник и организатор многобројних  свечаности.

Велика пажња је поклоњена и међународној активности, обновљена је и учвршћена сарадња са сличним организацијама у разним деловима света и на принципима разумевања и антифашизма.