САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850403Укупно посета:
  • 2633816Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ИМА ПРОСТОРА ЗА ЈОШ БОЉИ РАД

Врло високу оцену дало је Председништво СУБНОР-а Србије раду организације у прошлој години и на седници, одржаној у Београду под председништвом Душана Чукића, констатовало да има још простора за боље резултате у 2017. у општем и интересу чланства.

СУБНОР је на свим нивоима консолидован, пријем нових генерација је примеран, а предстојећи избори у општинским, градским, окружним и покрајинским деловима биће прилика за најбоља кадровска решења у јединственој заједничкој организацији да правим путем настави остваривање програмских и статутарних циљева на основу слободарске традиције и антифашизма као темељних принципа.

И надаље ће се СУБНОР и на светској сцени залагати за углед, самосталност Србије, историјску истину, против ревизионизма и фалсификатора, наметања туђе воље, ратних сукоба и свих врста интервенционизма.

Чланови Председништва су у обимној и конструктивној дебати, наводећи низ позитивних примера од Вршца, преко Шумадије, Неготина и Врања, и других одбора у Србији, давали импулс колективном духу тражећи, на новим савременијим методама, усавршавање рада према потребама многобројног чланства и захтевима сваке средине и државе у целини да би у свим областима настављен развој који одговора европским стандардима, нашим условима и општим стремљењима.

У том смислу је у више дискусија истицан и рад актуелног председника и одато признање за руковођење организацијом и добру сарадњу.

Посебна пажња у овој години бити посвећена враћању статуса и друштвеног угледа који су, иначе, досовске власти покушале да одузму и масовну слободарску антифашистичку организацију сатерају у ћошак и сврстају у некакав цивилни сектор са низом групација шареноликог и неприличног деловања.

СУБНОР Србије је овом седницом започео и припреме за јубиларну седму деценију постојања, која ће на достојанствен начин бити прослављена идуће године.

Председништво је, поред низа одлука, расправљало и о завршном рачуну за 2016.годину, који су надлежни државни органи прихватили без примедби. Финансијско пословање СУБНОР-а Србије је, у највећој мери, у оквиру расположивих средстава добијених на основу пројектних програма.

СУБНОР Србије ће, заједно са колективним чланством окупљеном у Клубу генерала и адмирала Србије и Београдском форуму за свет равноправних, обележити дане злочиначког напада НАТО на нашу земљу 1999. године.

Посебан скуп, уз учешће еминентних личности, одржаће се у Дому војске Србије у Београду 23. марта, од 11 часова, са темом ”Агресија НАТО 18 година после – где смо данас?”.

Делегације учесника и других организација и грађана ће 24. марта, у 11 часова, у парку Ташмајдан, положити цвећа на споменик деци жртвама натовског бомбардовања.

Са посебним пијететом одржаће се и комеморативна свечаност истог дана, у петак, у 12 часова, у Парку пријатељства у Новом Београду, испред споменика Вечна ватра.

На седници је, у оквиру организационих питања, констатована оставка из личних разлога генерала Живомира Смиљковића из Крагујевца на место потпредседника. Одато је признање у захвалност за делотворан рад у Шумадији и Председништву. За новог потпредседника је изабран, на основу статутарних овлашћења, пуковник професор Жељко Зиројевић, досадашњи члан Председништва и председник Градског одбора у Крагујевцу.

У Председништво је, такође, кооптиран магистар економије Томислав Миленковић, дугогодишњи стручњак на разним одговорним местима у области борачке и социјалне заштите.

Пре почетка седнице, ветеран Милан Атељевић поклонио је члановима Председништва репрезентативну своју књигу о херцеговачким партизанима током ослободиличких борби у Другом светском рату.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.