САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 833070Укупно посета:
  • 2596442Укупно прегледа:
  • 4Тренутно посетилаца:

САГА О НАМА

Пише: Душан Чукић

Сваког дана одбори, ама баш сваког, из разних кутака Србије, из наших многобројних одбора, стижу вести, поруке, питања, извештаји, јављају се најодговорнији међу једнаким да приупитају за савет, потврде одлуку, чују мишљење о новим потезима.

То је тако и треба да буде у субноровској заједници што је и опстала и ојачала захваљујући јединству које су годинама, после инструираног општег преврата, покушавали да урнишу досовски комесари и, на жалост, повремени и понеки расколници међу нама.

Радује и охрабрује, значи, стамена веза у истинској породици од преко 130.000 патриота, антифашиста, слободара, чувара храбре прошлости без које нема садашњости да би будућност била сигурна.

Тешко је или готово немогуће, кад би неко и тражио, да се издвоји  најактивнији у неизбежним контактима са ”централом”, испала би неправда према многима, али ме је, без обзира на раније сличне или приближне потезе из Шумадије и других крајева, на известан начин изненадио и, посебно, охрабрио гест Врањанаца.

У Рађевини, у историјској Белој Цркви, кад смо славили како доликује Дан устанка народа Србије, делегација Пчињског округа донела је подебели рукопис у црвеним корицама.

Предочена је на увид сага о нама – седам деценија дугачак, богат и храбар, истрајан пут СУБНОР-а. Не само њихов, из краја који је увек имао разлога да поносно диже главу. Већ и свих што су у мају 1948. одлучили да и Србија има своју организацију бораца који су извојевали победу над фашизмом у Другом светском рату. И оставили новим и новим генерацијама завет како се чува слобода, не одступа пред непријатељем, брани историјска истина, радом доприноси бољитку отаџбине.

Неће СУБНОР стати. Још борбеније ће делати у корист мира и правде, потврђивати углед предака, прескакати препреке подметачке и свугде као и досад, у нашој средини и на светској сцени, високо подизати стег Србије који се никад није појављивао на кривој страни човечанства.

Улогу овог народа поричу само губитници, наручени експерти, каријеристи и фарисеји, чувари туђих интереса који и кад време прође не могу да се помире са судбином да су странице историје у свету одавно склопљене без обзира на то колико поражени желе и да судским путем докажу како је служење окупатору врлина.

Чврст је орах СУБНОР. Због тога и тражи, због постојане конструктивности и општег угледа, борбе за стабилну и снажну Србију, званично друштвено одређен статус који ветерани, посебно у Европи, имају у свакој савременој држави.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Углавном облачно
07:0115:57 CET
СубНедПон
10/2°C
11/1°C
11/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.