САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 864221Укупно посета:
 • 2656026Укупно прегледа:
 • 0Тренутно посетилаца:

БОРЦИ УЖИЦА  НЕ  ОДУСТАЈУ  ОД  СПОМЕНИКА

Дневни лист ”Политика” објавио је вест агенције Танјуг следеће садржине о захтеву из Ужица, о чему је, иначе, портал СУБНОР претходно обавештавао своје читаоце:

Ужице – Ужичка организација СУБНОР-а ове седмице ће поднети предлог предлог Скупштини града Ужица о враћању споменика Титу на Градски трг одакле је уклоњен пре 22 године, изјавио је за Танјуг секретар удружења Милић Вукић.

Потребно нам је 3.500 потписа грађана, које по закону морамо да сакупимо у року од 7 дана, како би ова иницијатива била стављена на дневни ред заседања локалног парламента, објашњава Вукић.

Председник СУБНОР-а  Златиборског  округа Здравко Јакшић истакао је да борци имају начелну подршку градоначелника Ужица Саше Милошевића, са којим су имали недавно састанак.

Градоначелник нам је рекао да уколико се Ужичани у потребном броју изјасне да желе да се споменик Јосипу Брозу Титу врати на Градски трг, воља грађана ће бити испоштована – објавила је београдска ”Политика” информацију агенције Танјуг.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Преносимо

 • pedjaza каже:

  Gradonačelnik Užica bi trebalo da inicira da skupština tog grada donese odluku o vraćanju spolenika Titu i bez predloga od strane 3500 građana, jer je istorija potvrdila ogromnu ulogu Tita kao vrhovnog komandanta narodnooslobodilačkog pokreta u Drugom svetskom ratu, zahvaljujući kome je Jugoslavija oslobođena od fašista, ali i za impresivne uspehe u vođenju zemlje u posleratnom periodu (1945 – 1980).
  Jedna smo od retkih zemalja, možda i jedina, u kojoj se na ovakav način postupilo sa spomenikom vođe njenog antifašističkog pokreta u Drugom svetskom ratu.
  Ipak, ne sumnjam da će se SUBNOR Užica, uz podršku građana, izboriti za vraćanje ovog spomenika tamo gde mu je i mesto, makar i ovim dužim, težim i zaobilaznim putem, odnosno putem inicijative građana.

 • Todor Pavlov каже:

  Borci,članovi i simpatizeri treba da ostaju dosledni svom cilju jer spomenik Marsala Tita je od samog stavralačkog umetničkog kreiranja pa do nastanka istog namenjen za gracki trg a ne da čami u dvorišu muzeja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.