ПРИЈЕМ КОД КОМАНДАНТА РВ И ПВО

Поводом обележавања 110 година формирања српске војне авијатике и Дана РВ и ПВО делегација СУБНОР-а Србије, у саставу: генерал – мајор Видосав Ковачевић, Председник СУБНОР-а Србије, пуковник – пилот Зоран Јаковљевић, члан Председништва СУБНОР-а Србије, пуковник Анђелко Милићевић, Координатор СУБНОР-а за Југоисточну Србију и Расински Округ, члан Председништва СУБНОР-а Србије и пуковник – пилот Проф. Др Видимир Вељковић, председник Скупштине СУБНОР-а града Ниша боравила је у радној посети Команди РВ и ПВО.

Делегацију је примио је генерал – потпуковник Душко Жарковић, Командант РВ и ПВО у Команди са својим сарадницима.

Уз захвалност на пријему председник СУБНОР-а Србије је изразио жељу да овај велики јубилеј стварања и развоја РВ и ПВО ове године заједно обележе Команда РВ и ПВО, СУБНОР Србије и Град Ниш као родно место формирања српске авијатике.

Команданту РВ и ПВО СУБНОР Србије предложио је тим поводом неколико активности као што су евентуално одржавање тактичко-техничког збора на аеродрому у Нишу, одржавање Округлог стола на тему „110. година формирања и развоја РВ и ПВО“, који ће организовати СУБНОР Србије у Нишу 23. децембра 2022. године уз учешће компетентних излагача на ту тему.

Такође је предложено да се 24. децембра у Нишу код споменика ИКАР подигнутог 2002. године поводом обележавања 90. година  српске авијатике, одржи свечаност са полагањем венаца, обраћања званичника уз пригодан културно уметнички програм и уз евентуални налет авијације.

Командант РВ и ПВО се начелно сложио са предложеним и нагласио да су они раније већ планирали одржавање свечане академије 23. децембра у Команди РВ и ПВО, прихватио је учешће представника РВ и ПВО у организацији Округлог стола као и учешће представника РВ и ПВО на свечаности 24. децембра у Нишу.

Представници СУБНОР-а Србије су нагласили да у свему овоме имају подршку градоначелнице Ниша и њених сарадника.