САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816186Укупно посета:
  • 2551407Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

МЕДАЉА  ЗА  ЗЕЧЕВИЋА

У Бару је, приликом одржавања Петог конгреса СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе, уручено велико признање професору др Миодрагу Зечевићу.

Првом човеку наше организације, СУБНОР-а Србије, саборци из Црне Горе доделили су Спомен медаљу СУБНОР-а Црне Горе, установљену поводом седамедесетогодишњице оснивања тог удружења

Уручујући медаљу, поновно изабрани председник бораца и антифашиста Црне Горе, Андрија Николић, надахнутим речима је говорио о заслугама и непрекидној борби професора Зечевића за оправдано место и улогу партизанског и антифашистичког покрета и што бољу сарадњу и разумевање у ближем и ширем окружењу.

Генерал Николић је дао до знања да је Спомен медаља додељена изузетном малом броју појединаца, несумњиво и по томе посебно заслужним за покрет, а председник СУБНОР-а Србије, Миодраг Зечевић, једини је награђени ван Црне Горе.

Професор Зечевић је захвалио на престижном признању и подвукао да, примајући медаљу, схвата то и као награду целокупној борачкој организацији у нашој земљи, која не одступа од неговања традиције и тековина НОБ И НОП и продужава без компромиса у остваривању идеала слободе, бољег живота сваког појединца и против фашистичких претензија без обзира на то са које стране стижу.

Свечаности су присуствовали и потпредседник СУБНОР-а Црне Горе др Љубо Секулић и члан Председништва Војом Раичевић (које је све време био љубазни домаћин наше делегације), члан Предсништва СУБНОР-а Србије Душан Чукић, као и комплетна делегација бораца, ветерана и антифашиста из Украјине.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Углавном облачно
06:2118:42 CEST
СреЧетПет
min 9°C
18/6°C
19/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.