Признање

МЕДАЉА  ЗА  ЗЕЧЕВИЋА

У Бару је, приликом одржавања Петог конгреса СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе, уручено велико признање професору др Миодрагу Зечевићу.

Првом човеку наше организације, СУБНОР-а Србије, саборци из Црне Горе доделили су Спомен медаљу СУБНОР-а Црне Горе, установљену поводом седамедесетогодишњице оснивања тог удружења

Уручујући медаљу, поновно изабрани председник бораца и антифашиста Црне Горе, Андрија Николић, надахнутим речима је говорио о заслугама и непрекидној борби професора Зечевића за оправдано место и улогу партизанског и антифашистичког покрета и што бољу сарадњу и разумевање у ближем и ширем окружењу.

Генерал Николић је дао до знања да је Спомен медаља додељена изузетном малом броју појединаца, несумњиво и по томе посебно заслужним за покрет, а председник СУБНОР-а Србије, Миодраг Зечевић, једини је награђени ван Црне Горе.

Професор Зечевић је захвалио на престижном признању и подвукао да, примајући медаљу, схвата то и као награду целокупној борачкој организацији у нашој земљи, која не одступа од неговања традиције и тековина НОБ И НОП и продужава без компромиса у остваривању идеала слободе, бољег живота сваког појединца и против фашистичких претензија без обзира на то са које стране стижу.

Свечаности су присуствовали и потпредседник СУБНОР-а Црне Горе др Љубо Секулић и члан Председништва Војом Раичевић (које је све време био љубазни домаћин наше делегације), члан Предсништва СУБНОР-а Србије Душан Чукић, као и комплетна делегација бораца, ветерана и антифашиста из Украјине.