ПРИЗНАЊЕ ЗАСЛУЖНИМА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ БОРАЦА

Здравствене установе Крагујевца (Дом здравља, Завод за здравствену заштиту радника „Застава“, Завод за ургентну медицину-Хитна помоћ), после потписивања протокола о сарадњи са ГО СУБНОР-ом Крагујевац, ради што боље и успешније здравствене заштите бораца, кренуо је у спровођење ових активности а у складу са законом и правилима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

Анализирајући досадашње активности на свечаности у Скупштини града Крагујевца (свечаном салону), члан Градског већа за рад, борачка, социјална и здравствена питања, др Гордана Дамњановић истакла је да захваљујући активности СУБНОР-а остварују се одређени помаци у односима према борцима и да ће их још засигурно бити.

Председник ГО СУБНОР-а Крагујевац академик, проф.Жељко В. Зиројевић изразио је своје задовољство што су данас, на овом скупу присутни представници здравствених институција Крагујевца и Центра за социјални рад и што се потписани Протокол успешно примењује у пракси а на нама је да га стално дограђујемо и јачамо и на тај начин покажемо да овај град и земља воде бригу о борцима, тим пре што су они увек ту када је у питању одбрана Отаџбине.

За постигнуте резултате, успешан рад и дугогодишњу сарадњу признања СУБНОР-а Србије уручена су Дому здравља Крагујевац, Заводу за здравствену заштиту радника, Хитној помоћи и Предрагу Ивковићу, директору Центра за социјални рад.

На овај начин СУБНОР Србије се одужује онима који брину о здрављу наших бораца.