САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 843803Укупно посета:
  • 2617999Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ИСТОРИЈА  ИЗ  ”ДРУГОГ УГЛА”  ЈЕ  ФАЛСИФИКАТ

Републички одбор СУБНОР-а Србије је још једном енергично реаговао против незапамћене на овим нашим просторима пропаганде тек зачете тв серије о четницима, која ће се, како кажу, под именом ”Равна гора” емитовати на РТС за отприлике годину дану. У питању је искривљавање историјске истине о Другом светском рату и недопустивом изјадначавању борбе партизана и сила антихитлеровске коалиције у оквиру заједничког сламања фашистичке Немачке и њихових сарадника из домаћих редова.

Хору навијача у медијима, посебно оним београдским, које су у ”рехабилитовању Драже и његове војске” предводиле дневне новине ”Блиц” и ”Пресс”, прикључиле су се и ”Вечерње новости” низом написа – задњи је опширан разговор са, по свему судећи, комплетним аутором наводно уметничког дела о историји Србије из ”другог угла”, са низом злонамерних и неистинитих квалификација и о борачкој организацији. Због тога је, сходно Закону о штампи, затражено од М.Вукотића, директора и гл.уредника ”В.новости”, да објави реаговање Републичког одбора на истом месту и у истом обиму.

Реаговање Републичког одбора СУБНОР-а Србије, протест редакцији ”Вечерњих новости”, наш портал штампа у целини.

Непозван, али пун себе, никако компетентан за историју, мада хвалисаво умишљен, танушни професионални глумац кога су у једном тренутку поједини политичари тада у власти са бисагама новца промовисали и у редитеља, одлучио је самоиницијативно  – хвали се на страницама ”Новости”- да стане на чело некакве или нечије колоне и прсима истурен каже српском народу, гле ти храброг разбарушеног мргуда, истину и одреди се према времену, тешком и болном, о Другом светском рату, сада после толико деценија и нигде у свету, међу честитим народима, непомућеној борби са фашистима и њиховим верним сарадницима.

Тај Радош Бајић, са манифактурном производњом удружене породице, рад је да мења историју, а подмеће кукавички јаје да он, стручњак без покрића и жрец за доба о којем нема ни предзнање, цени ”обе стране”, али из сваке реченице срце му куца у корист равногораца који су, удружени са Хитлеровим есесовцима и Мусолинијевим црнокошуљашима, донели народу смрт камом и срамоту Србији.

Где су се и кад Дражиновци борили против фашистичке немани, у каквом су то равноправном ослободилачком рату, како налаже Бајић, четници учествовали? А зашто су их се, ако су били часни и на страни светске антихитлеровске коалиције, одрекли и избегличка влада у Лондону, а врховни командант, краљ Петар Други Карађоређевић, наредбом јавно осудио, распустио Михаиловићеве формације и одредио да они што нису окрвавили руке ступе у партизанске јединице под командом маршала Тита?

Самозванци не могу да кроје, а још мање стварају историју из ”новог угла” по аршину фалсификатора, ревизиониста, загрижених заинтересованих потомака, реваншиста и губитника што верују да су стигли њихово време и њихове газде и ментори. Може се и треба расправљати аргументима и о детаљима НОБ и НОП, али се не сме – како то најављују Бајић и његови сарадници истоветног калибра – каљати свугде на планети хваљена и слављена доказана и никад и нигде неповргнута партизанска епопеја народа Србије.

Наречени свезнајући сценариста, редитељ и ко зна шта још све, са својом надљудски протежираном можда чак и талентованом целокупном породицом, најављује најамбициознији пројекат у историји телевизије. Јавни сервис, којим командује стваралачки недоказани Тијанић, али погодан за разне политичке гарнитуре и све могуће идеолошке оријентације, крчми харач скупљен од народа Србије и у исто време тражи драстичне казне за гледаоце који немају новац ни за суву кору хлеба.

Има право Србија да зна чијим се све новцем и због чега финансира пројекат нова свађалица на овим нашим просторима и на основу чега славни покрет за ослобођење од фашизма ставља у исту раван са евидентним сарадницима окупатора, а ревизорима историје, попут Бајића и Тијанићевог јавног сервиса, дозвољава готово свакодневна, па у више наврата и ви из ”Новости”, целовечерња пропаганда за ”серију досад невиђену” и поред тога што већ у зачетку звечи попут празне тикве.

СУБНОР Србије, као баштиник Народноослободилачке борбе и аутентичног антифашистичког партизанског покрета, наставиће да свим могућностима превиђеним за демократска друштва брани истину о Другом светском рату и не дозволи ширење фалсфиката по нахођењу појединих идеолошких групација и разних интереса. Тако је увек било и биће због српског народа и Србије у целини.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.