САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864217Укупно посета:
  • 2656016Укупно прегледа:
  • 5Тренутно посетилаца:

ЗАУСТАВИЋЕМО СВЕ РУШИТЕЉЕ

Негдашњи борци Прве пролетерске Народно-ослободилачке ударне бригаде, основане 21. децембра 1941. у Рудом и у бојевом поретку прошла Други светски рат ослобађајући ондашњу земљу од фашиста и њихових помагача из домаћих редова, одржали су годишњу скупштину у Београду.

Импозантом скупу, под председништвом пуковника авијације Зденка Дупланчића и др Рајка Срдића, присуствовали су бројни потомци и поштоваоци прихватајући закључак да иако малобројни разни рушитељи државног поретка и безбедности државе морају да буду заустављени.

У раду скупштине учествовао је и министар за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања Зоран Ђорђевић и истакао да је идеал борбе против фашизма нешто чиме грађани Србије треба да се диче као народ и као држава.

”Поново постоји жариште које рађа фашизам и као држава морамо да га победимо као што смо то урадили и 1945. године. Оличење тог фашизма је у неким који кажу да се боре за демократију и на њиховом челу су Бошко Обрадовић, Драган Ђилас и Вук Јеремић.

Искрени антифашисти имају подршку Владе Србије у борби против фашизма и учинићемо све да се он искорени. Славићемо све важне датуме и поносићемо се чињеницом да смо увек били на правој страни“- рекао је Ђорђевић и додао да заменик градоначелника Београда Горан Весић није могао да присуствује овом важном састанку с обзиром на то да је Скупштина Града, која је његово радно место, била блокирана фашистичким методама.

Министар је рекао да се Влада Србије води политиком коју је председник Србије Александар Вучић поставио и која подразумева чување традиције српског народа као и промену свега онога што је неко пробао да избрише и заборави.

„Ми смо поносан народ, можда по броју мали, али увек смо бирали праву страну. Будите поносни на то, а Влада Србије је увек уз вас“ – поручио је Ђорђевић и истакао да цени све што ради СУБНОР Србије, његово руководство и потомци и следбеници Прве пролетерске за српски народ и оне који су животе дали за нашу бољу будућност.

Председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић је нагласио да многољудна државотворна патриотска организација, чувар славне традиције и антифашизма, друга по величини у Европи и носилац престижног Сретењског ордена Републике Србије, неће дозволити рушитељима да уличним арлаукањем и беспризорним претњама заплаше највећи део нашег поштеног народа окренутог просперитету отаџбине. Додао је, такође, да у редовима СУБНОР-а нема места Драгану Ђиласу који се, у својству градоначелника, увукао на ”мала врата” у чланство организације територијално везане за Београд, популистички нудећи помоћ и приповедајући да су његови најближи преци били ”у партизанским редовима”, а сада из Вашингтона шаље инструкције за нереде и наговештава ”радикализацију за 13. април” – који он и пајтоси нису случајно изабрали за датум, то је солидарисање са упадом хитлеровске солдатеске у Београд 1941. и бруталан период фашистичке окупације до коначне слободе 20. октобра 1944. године.

Скупштина је сумирала плодан рад у прошлој години и усвојила програм за наредни период, усмерен ка заштити тековина и заједништва које не могу никакви политиканти да помуте.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.