САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 818883Укупно посета:
  • 2563724Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ИМАМО ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИМО

Поводом 100-годишњице пробоја Солунског фронта и 70. година формирања СУБНОР-а Србије, Општински одбор СУБНОР-а Рача организовао је манифестацију посвећену јубилејима.

На спомен плочу јунацима пробоја Солунског фронта, на Карађорђевом дому у Рачи, венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, општине Рача и СУБНОР-а Рача. Скупу се обратио председник СУБНОР-а Рача проф. Тома Домановић који је истакао значај јубилеја и подсетио на славне дане наше прошлости.

У име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића присутнима међу којима је било преко 100 ученика основних и средњих школа, обратио се пуковник, проф. Жељко В, Зиројевић који је истакао да наш народ има чиме да се поноси. Српски сељак је много надмоћнијег непријатеља војнички и морално поразио и пробојем Солунског фронта отворио пут слободе.

Седам деценија трајања СУБНОР-а, који многи хвале а неки покушавају да нападају и то они који не поштују историјске чињенице и истину доказ је ко је у Србији истински представник антифашистичке традиције, ко се бори за истину и против је прекрајања наше историје. Сам доказ да нас је и Председник Републике одликовао, да нас признају и на западу и истоку, довољно говори о нашем значају. Мало која организација се може похвалити са бројем од преко 140000 чланова што говори о снази ове монолитне организације – истакао је потпредседник СУБНОР-а Србије Жељко Зиројевић.

У уметничком програму ученици основних и средњих школа из Раче као и певачка група Културног центра извели су реситал о слободи и слободарству.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
16°
Сунчано
06:5617:50 CEST
ЧетПетСуб
26/10°C
25/10°C
26/11°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.