САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869816Укупно посета:
  • 2664845Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НЕУСПЕШНА ОСВЕТА АНОНИМАЦА

Сви који познају животни пут проф.др Миодрага Зечевића са одобравањем су прихватили одлуку Биографског института САД о проглашењу за личност 2012. године. Једино је редакција „Блица“ на свој својствен начин омаловажила добитника, напала доделу тог изузетног признања и Биографски институт прогласила за гнездо међународног криминала и неморалног пословања.

Познати су острашћени идеолошки однос редакције овог листа и оних који политички и финансијски стоје иза њега према НОП-у, НОБ-у и антифашистичкој борби српског народа и њихова активност на рехабилитацији фашистичке прошлости и њених актера у Србији за време Другог светског рата. Верујемо да је овакав подли напад на проф. Зечевића мотивисан чињеницом да је он актуелни председник СУБНОР-а Србије, иако није због тога, уверени смо, добио то поменуто признање.

Из тих разлога стављамо на увид јавности биографију проф.др Зечевића, која треба да оцени шта стоји иза оваквог напада „Блица“ на морални интегритет добитника и пословање америчке установе.

Ако редакција „Блица“ има стварна сазнања о томе што тврди да се позната биографска установа САД бави криминалним радњама, треба да обавести америчку Амбасаду у Србији, која ће, убеђени смо, предузети одређене мере у интересу своје државе. Иначе, неодговорно писање је јавни недоказани напад на правни, пословни и морални интегритет и активност познате, признате и најзначајније институције те врсте у САД, али и велика злоупотреба јавног медија.

Сматрамо људским и нормалним да лице, чија је биографија укључена у публикацију Биографског института САД, Интернационалног биографског центра Кембриџ у Енглеској или ма којег другог издавача, наручи и купи ту публикацију, што редакција „Блица“ у својој небулози сматра да је криминална радња.

Проблем редакције „Блица“ је у томе, ако није намера, што не разуме природу установа које у своје сефове депонују на милионе биографија успешних људи из целог света и по утврђеним критеријумима их класификују и чине доступним јавности. И енциклопедије су део таквог рада сваке земље. Штампа ове врсте живи од полуистина и извртања истине, јер другачије не би могла да опстане, поготово у правно несређеним и разореним државама где је држе људи из сенке и користи у прљаве намере.

 

Информативна служба СУБНОР-а Србије

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.