Републички одбор

ВРЕМЕ  РАДИ  ЗА  НАС

СУБНОР Србије, са око 100 хиљада активних чланова и разгранатом организационом структуром широм државе, сматра да време ради, без обзира на политичке и финансијске услове, за антифашистичке снаге које поштују традицију и негују истински патриотизам и тековине народноослободилачке борбе током Другог светског рата.

Ово је, између осталог, констатовано на седници Републичког одбора  под председништвом проф.др Миодрага Зечевића.

Републички одбор је, иначе, расправљао у Београду о раду у протеклој години и задацима у 2014 и оценио изузетно задовољавајуће резултате и, у исто време, конкретан амбициозан даљи план који, на основу дугорочне програмске оријентације, значи и стварање услова и простора за јаче окупљање и активно учешће у домаћој свакодневици и на међународном плану.

Један од посебно значајних циљева је даље омасовљавање посебно млађим генерацијама који представљају континуитет у акцијама и делатностима борачке организације у Србији која, према задњим крајње објективним анализама, све више изазива интересовање и поштовање.

На седници Републичког одбора је уводно програмско излагање имао председник проф.др Миодраг Зечевић.

РЕЧ МИОДРАГА ЗЕЧЕВИЋА ПОД НАСЛОВОМ ”ТРН СМО У ОКУ РЕВАНШИСТА” МОЖЕТЕ ПРОЧИТИ ИЗДВОЈЕНО НА ОВОМ ПОРТАЛУ.

У врло конктретизованој дебати поводом извештаја о раду СУБНОР-а Србије у прошлој и задацима у овој години и о уводном слову председника организације учествовали су Мирослав Здравковић (Лесковац), Бора Ерцеговац (Београд), Светомир Атанацковић (Нови сад), Невенка Ивковић (Сурчин), Жарко Тепшић (Пожаревац), Имре Ковач (Суботица), Драгољуб Николић (Зајечар), Јелица Миловановић (Београд), Жарко Петровић (Бор), Јанко Јовнаш (Ковачица), Новица Филиповић (Грачаница-Приштина), Милосав Гајић (Младеновац), Драгољуб Аризновић (Зајечар).

СУБНОР Србије су на седници поздравили представници Војске Србије, а посебно је о сарадњи говорио потпуковник Владан Вукадиновић.

Републички одбор је посветио део заседања 27.марту као датуму од историјског и сушстаственог значаја за нашу земљу, о чему је говорио члан Председништва др Мирољуб Васић.

РЕЧ МИРОЉУБА ВАСИЋА ПОД НАСЛОВОМ ”ДАН КАД СЕ ВАЉАЛА ИСТОРИЈА” МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ОДВОЈЕНО НА ОВОМ ПОРТАЛУ.

Републички одбор СУБНОР-а је подвукао да је ова година посебно важна за Србију и по томе што се навршава седма деценија од ослобађања од фашистичких непријатеља у Другом светском рату. Победа Народноослободилачке војске и партизанских одреда, заједно са савезничком совјетском Црвеном армијом, допринела је коначном слому хитлеровских окупацијских трупа и њихових помагача.

У Београд и све друге наше градове и села уселила се слобода после четворогодишње тортуре фашиста. СУБНОР ће са своје стране допринети да дани славе и поноса не падну у заборав и буду обележени на најдостојанственији начин.