САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 848415Укупно посета:
 • 2630794Укупно прегледа:
 • 3Тренутно посетилаца:

ОДЛАЗАК ХРАБРЕ ПАРТИЗАНКЕ

Поводом смрти Јованке Броз, породици је, у име Републичког одбора СУБНОР-а Србије, председник проф.др Миодраг Зечевић упутио телеграм саучешћа.

СУБНОР Србије, баштиник славне народноослободилачке и партизанске борбе против фашистичких окупатора и помагача у Другом светском рату, изгубио је дугогодишњег достојног члана Јованку Броз.

Храбра скојевка, партизанка, носилац Споменице 1941, мајор поштоване наше армије, остала је на свом животном путу доследна идеји правде, слободе, равноправности.

После смрти свог супруга, маршала и председника Југославије Јосипа Броза Тита, изопштена и понижавана, није подлегла, клонила се изазова и провокација, часно и до краја носила терет времена и догађаја чије је сведок била.

Уважена породице Јованке Броз Будисављевић, саучествујемо у вашем великом болу – стоји у телеграму који је проф.др Миодраг Зечевић упутио у име Републичког одбора СУБНОР-а Србије.

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Саучешће

 • pedjaza каже:

  Vlada Republike Srbije je, u skladu sa željom Jovanke Broz, donela odluku da ona bude sahranjena u Kući cveća, pored svog supruga, Formirala je Organizacioni odbor za sahranu, u koji će, pored predstavnika Vlade, biti uključeni i članovi njenje najbliže rodbine.
  Činjenica da je Vlada preuzela na sebe organizaciju poslednjeg ispraćaja ove hrabre i istrajne žene, uz vojne počasti koje je zaslužila kao nosilac partizanske spomenice 1941. godine i drugih odlikovanja i kao visoki oficir JNA, pokazuje da nedvosmileno stoji na liniji poštovanja tekovina NOR-a.
  Govor, koji će uoči sahrane održati premijer Srbije, Ivica Dačić, i time se u ime Vlade, gradjana Srbije i svoje lično ime oprostiti od Jovanke Broz, svakako predstavlja pozitivan gest i jasnu poruku da se antifašistička istorija nikada ne sme zaboraviti, niti dozvoliti njeno krivotvorenje.
  Predsednik Organizacionog odbora za sahranu, Rasim Ljajić, izjavio je da već sada ima najava prisustva sahrani ljudi iz zemalja u regionu, članova diplomatskog kora, kao i brojnih stranih delegacija, pa se samim tim očekuje da će ona biti izuzetno posećena. Oni koji sumnjaju u ugled i poštovanje koje je SFR Jugoslavija pod Titovim vođstvom imala, imaće priliku da se ovim, na žalost tužnim povodm, uvere kako velika dela žive mnogo duže od njihovih tvoraca..
  Neka je večna slava Jovanki Broz i neka počiva u miru, kraj svog voljenog i u narodu proslavljenog Tita.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.