САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 833061Укупно посета:
  • 2596413Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ТРАГОМ ОЗРЕНСКИХ ПАРТИЗАНА

Поводом 4. и 7. јула – Дана борца и Дана устанка народа Србије, крај спомен обележја борцима НОР-а у центру Сокобање одржан је скуп и положени венци. Присутне је поздравио председник СУБНОР-а Сокобања др Славко Јовановић и истакао значај ових јубилеја у нашој новијој историји.

Озренски партизани предвођени легендарним херојем Алексом Маркишићем, Димитријем Драговићем, Рајком Вићентијевићем и многим другима са Озрена су високо подигли барјак слободарства и борбе против фашизма.

Обраћајући се у име СУБНОР-а Србије, потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић је поздрављајући све присутне у име председника СУБНОР-а Душана Чукића и Председништва истакао:

„СУБНОР Србије као јединствена, патриотска и антифашистичка организација доследан је настављач слободарских идеја партизана. Сокобања је одувек имала са чим да се поноси а доказ томе су Озренски партизански одред предвођен комесаром Алексом Маркишићем, народним херојем и командантом Димитријем Драговићем као и са слободарима пониклим у овом крају.“

 Венце на спомен обележја положиле су делегације СУБНОР-а Србије, Шумадије, Бора, Зајечара, Бољевца, Сокобање, Неготина, Кладова, Скупштина Бора и Сокобање као и поштоваоци и потомци учесника НОР-а.

Сви присутни су затим обишли обновљена спомен обележја Алекси Маркишићу и Рајку Вићентијевићу у центру Сокобање које је обновио СУБНОР.

У лечилишту „Бањица“ одржан је проширени састанак СУБНОР-а Тимочког и Борског округа на коме је расправљано о актуелним дешавањима у организацији СУБНОР-а са посебним акцентом на ситуацију у Бору и Мајданпеку којом приликом су дате смернице за даљи рад и јачање организације. Састанком је председавао потпредседник СУБНОР-а Србије Жељко Зиројевић.

За успешан рад признања су додељена Вили „Милка“ – Сокобања, доктору Славку Јовановићу и Андрији Маркишићу, припаднику МУП-а Србије као и јавно похваљен рад Специјалне болнице „Бањица“ и њеног руководства.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Сунчано
07:0115:57 CET
СубНедПон
10/2°C
11/2°C
11/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.