Сокобања: РЕЧ КОЈА СЕ ПОШТУЈЕ

СУБНОР је увек водио бригу о својим члановима, посебно учесницима ратова, ратним војним инвалидима и борцима. Да је то тако и да се дата реч поштује сведочи и лични пример потпредседника СУБНОР-а Србије, академика пук. Жељка В Зиројевића који је на једној од седница Скупштине Специјалне болнице „Бањица“ у Сокобањи обећао да ће овој Установи лично поклонити „Биоптрон лампу“ која је природна терапија за лечење и олакшање бола и чији зраци различитих таласних дужина продиру у кожу, делују биостимулативно, убрзавају циркулацију крви и стимулишу регенеративне процесе у целом организму. Како је обећао то је и учинио. Пред пацијентима и особљем „Бањице“ проф Зиројевић је овај дар предао заменику директора др Славољубу Јовановићу истакавши да му је жеља да се пацијентима а посебно борцима што више помогне у рехабилитацији и лечењу и да је овај његов лични поступак заправо и поступак целог СУБНОР-а Србије.

Захваљујући се на овом поклону потпредседнику Зиројевићу др Јовановић је истакао да овим чином и драгоценим поклоном који ће помоћи у лечењу људи и њиховој рехабилитацији он заправо показује како и у данашње време има људи великог срца и душе који воде бригу о човеку како је то записао песник Мика Антић.

Пацијенти и особље су бурним аплаузом поздравили ово уручење поклона и одали признање СУБНОР-у на оваквом поступку и бризи о људима.