Сремски фронт

ПОЧАСТ  ХРАБРИМ  БОРЦИМА

У Меморијалном центру ”Сремски фронт”, у Адашевцима, код Шида, биће 12. априла достојанствено обележено 68 година пробоја у коме су, на крају Другог светског рата, партизанске и југословенске дивизије, заједно са јединицама савезничке Црвене армије, разбиле моћну хитлеровску фашистичку армаду што се повлачила са наше територије и из Грчке према Берлину и Немачкој.

У борби је погинуло 13 хиљада наших бораца и око 1.600 из редова савезника.

У Адашевцима ће, под покровитељством  Владе Србије и уз сва државана обележја, уз суорганизацију СУБНОР-а Србије, бити положени венци у почаст погинулих бораца за слободу отаџбине.

На свечаности је предвиђено да, уз пригодан уметнички програм, говоре и министар проф.др Жарко Обрадовић и председник СУБНОР-а Србије проф.др Миодраг Зечевић.

Председништво СУБНОР-а је расправљало о меморијалу у Адашевцима, где ће, иначе, доћи велики број чланова борачке организације из разних делова Србије. Очекују се и делегације из разних бивших република Југославије, а венце ће положити и представници дипломатскок кора из амбасада акредитованих у Београду.