Стара Пазова: ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОД ФАШИЗМА

Полагањем венаца и цвећа на спомен обележје у Старој Пазови обележен је Дан ослобођења ове општине од фашизма у Другом светском рату.

У животу наших предака, у нашем страдалном народу нема генерације, која није запамтила бар један рат. Општина Стара Пазова је простор са веома дугом војничком традицијом, од војне границе између Аустроугарске и Турске до краја 20.века када су пали први пројектили током агресије НАТО-а на СР Југославију“ – истакао је у позадравној речи председник СУБНОР-а Стара Пазова Борислав Станишић, додајући да „ми, окупљени испред споменика бораца НОР-а и жртава фашизма желимо да ништа од наше дуге ратничке и страдалничке историје не оде у заборав“.

Венце и цвеће положили су представници Војске Србије, СУБНОР-а Стара Пазова, Шида и Пећинаца. Да би затим сви присустни одали почаст народном хероју, рођеном Старопазовачану, Јанку Чмелику, полагањем цвећа и венаца на његов споменик у центру Старе Пазове. Традиционално, полагање венаца и одавање поште пратио је пригодан програм ученика ОШ „Јанко Чмелик“ из Старе Пазове.

23.10.2022.